RCS przestał działać i mam kod stanu 3000. Nic nie pomaga

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 120
  • 438
  • 5

Czy znacie jeszcze jakieś sztuczki na kod stanu 3000? Zapewne zbieg okoliczności, ale pojawił się on u mnie w dniu ogłoszenia przez Orange uruchomienia własnego RCS i trwa do dzisiaj. Oferta Flex, a próbowałem już:

• Czyścić dane aplikacji Wiadomości w trybie samolotowym, z restartem telefonu i bez
  • Usunąć aktualizację aplikacji Wiadomości, również w trybie samolotowym, z restartem telefonu i bez
  • Wyłączyć weryfikację numeru telefonu na koncie Google
  • Załączyć ponownie weryfikację telefonu na koncie Google (przebiega prawidłowo, numer zweryfikowany)
  • Wymienić kartę SIM
  • Prosić o pomoc na czacie Orange - konsultant mówi, że to usługa Google i operator nie ma na nią wpływu
  • Wyłączyć RCS przez stronę Google - problem w tym, że nie przychodzą do mnie kody weryfikacyjne
  • Wyłączyć usługę RCS w aplikacji Wiadomości na 14 dni i przez ten czas nie ruszać przełącznika

Nic z powyższego nie pomaga, nadal mam status 3000 i tyle. Na tym samym telefonie na innych kartach SIM od innych operatorów - działa bez problemu. 

Pozostaje mi czekać na 5 października i własne RCS od Orange? 🙂

4 ODPOW. 4

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4558
  • 22953
  • 106

A ile masz numerów przypisanych do konta google? Tylko 1? 

• 120
  • 438
  • 5

Tak. Tylko 1 numer.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4558
  • 22953
  • 106

A zalogowanych kont Google a telefonie? Też 1? Jeżeli więcej niż 1 to może wyloguj się z innych? 

• 120
  • 438
  • 5

Jedno konto Google i 1 numer telefonu. 🙂