Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przeniesienie numeru i skorzystanie z kodu. Czy w moim przypadku przepadnie?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 7
  • 32
  • 1

Cześć.  Przenoszę numer do Flex i dostałem takie info:

"Twój numer xxxxxxx zostanie przeniesiony już jutro! Wybierz metodę płatności jeszcze dzisiaj (do północy), żeby bez problemu aktywować swój Plan. Jeśli to zrobisz, Twoje usługi w Orange Flex zostaną aktywowane najpóźniej jutro o 6 rano."

Metodę płatności dodałem wcześniej na etapie rejestracji. Chciałbym skorzystać z promocji z kodem Siemaflex którą o ile kojarzę trzeba wpisać przed aktywacją ale nie bardzo to rozumiem. Skoro aktywuje się samo to znaczy że mi to przepadnie?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

• 7
  • 32
  • 1

Usunąłem kartę wczoraj przed przeniesieniem. Dziś rano podczas aktywacji planu pojawiło się okienko z pytaniem o kod promocyjny i potem o metodę płatności. Tak więc udało się.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1785
  • 7770
  • 63

Należy wpisać kod SIEMAFLEX podczas aktywacji usługi, przed wyborem metody płatności.

Flex 3 miesiące za 1zł dla przenoszących numer - Nasz Orange - 318872

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19581
  • 56657
  • 770

@Pulsotronic1 zawsze kody promocyjne wpisuje się przed dodaniem płatności. Jeśli już płatność została dodana, to kodu promocyjnego nie da się już wpisać. Czasami okienko do wpisywania kodu nie pojawia się od razu, trzeba chwilkę odczekać.

• 7
  • 32
  • 1

Usunąłem kartę z metod płatności z czystej ciekawości czy da się wpisać ten kod. Jutro zobaczę.

• 19581
  • 56657
  • 770

@Pulsotronic1 jak już była dodana karta płatnicza przed wpisaniem kodu, to żadne usuwanie nie pomoże. Już został wybrany sposób bez promocji i usunięcie pobrania płatności spowoduje tylko opóźnienie w aktywacji numeru. Proponuję przywrócić i dodać ponownie kartę do płatności lub zapewnić środki w portfelu po przez BLIK-a. Numer dziś o północy zostanie zwolniony przez obecnego operatora, a we FLEX nie zostanie aktywowany z powodu braku płatności. 

Okienko z promocją na pewno już nie wyskoczy. Konsultant też już nie pomoże. Sytuacje z pominięciem kodu promocyjnego, czy polecającego przechodziłem już wielokrotnie, pomagając innym użytkownikom. Jak kod przed dodaniem sposobu płatności nie został wpisany, to już ponownie się go nie wpisze.

Usunięcie płatności narobi w tym momencie więcej szkody, dlatego proponuję dodać kartę ponownie.

• 19581
  • 56657
  • 770

@Pulsotronic1 jak się przedstawia sytuacja z przeniesieniem numeru? Płatność zrealizowana?

• 7
  • 32
  • 1

Usunąłem kartę wczoraj przed przeniesieniem. Dziś rano podczas aktywacji planu pojawiło się okienko z pytaniem o kod promocyjny i potem o metodę płatności. Tak więc udało się.

• 19581
  • 56657
  • 770

@Pulsotronic1 ryzykowne, ale skoro jeszcze płatność nie poszła, to pewnie temu udało się dodać kod promocyjny. Nie przypuszczałem, że tak się uda, ryzyko ale zadziałało. Owocnego korzystania z usług FLEX 🤗

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2348
  • 12993
  • 62

Artur przy przenoszeniu numeru, taki myk zadziała tylko, inaczej to by kod nie wszedł, przerabiałem to 😉