Kontakty na numer 00-800 z Orange Flex

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 68
  • 532
  • 0

To rzeczywiście ciekawostka, bo u mnie na takich jak na zrzucie blokadach taka sytuacja nie występuje:

1000002403.jpg

*Post wydzieliłem z tematu "Opłata za 00-800 pomimo aktywnych blokad premium i międzynarodowych" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 697
  • 3560
  • 30

Opłata za 00-800 pomimo aktywnych blokad premium i międzynarodowych

@idrwal0409 Rzeczywiście trzeba by wykonać eksperyment, czy przy włączonym pakiecie międzynarodowym samodzielna blokada rozmów międzynarodowych w aplikacji powstrzymuje korzystanie z pakietu. Dobrze żeby tak było 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 223
  • 793
  • 5

To znaczy, że dzwoniąc pod 00800 4411875 połączenie nie jest zestawiane albo słyszysz informację, że jest aktywna blokada?

• 68
  • 532
  • 0

@the_woocash, po próbie połączenia na wskazany przez ciebie numer, pomimo blokad, dostałem SMS od Orange Flex:

"Wyglada na to, ze nie masz pakietu polaczen miedzynarodowych. Nic straconego. Zajrzyj do apki i kup pakiet do strefy UE Plus, by dzwonic i pisac za granice."

Bez komentarza...

• 697
  • 3560
  • 30

@idrwal0409napisał(-a)

@the_woocash, po próbie połączenia na wskazany przez ciebie numer, pomimo blokad, dostałem SMS od Orange Flex:

"Wyglada na to, ze nie masz pakietu polaczen miedzynarodowych. Nic straconego. Zajrzyj do apki i kup pakiet do strefy UE Plus, by dzwonic i pisac za granice."

Bez komentarza...

@idrwal0409 Żeby w Orange flex zadzwonić na zagraniczny numer musisz mieć włączony/wykupiony odpowiedni pakiet rozmów międzynarodowych. Tak to działa 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 223
  • 793
  • 5

Aaa bo Ty Flex, a tu mowa o abo 🙂

• 68
  • 532
  • 0

@arthur, ja to wiem i rozumiem, gdybym miał ten pakiet, pomimo blokad, doszłoby do nawiązania połączenia...?

Wygląda, że tak, w tym rzecz.

• 697
  • 3560
  • 30

@idrwal0409 Gdybyś miał ten pakiet to tak, zapewne do połączenia by doszło. Ale też właśnie po to są takie pakiety żeby na taki numer skutecznie zadzwonić 

• 68
  • 532
  • 0

@arthur, jasne, tylko po co te blokady, skoro nie działają 😁 ?

Tak przynajmniej przypuszczam, bo ciężko bez tego pakietu jednoznacznie stwierdzić.

• 697
  • 3560
  • 30

@idrwal0409 Rzeczywiście trzeba by wykonać eksperyment, czy przy włączonym pakiecie międzynarodowym samodzielna blokada rozmów międzynarodowych w aplikacji powstrzymuje korzystanie z pakietu. Dobrze żeby tak było 

• 68
  • 532
  • 0

@arthur, no właśnie, bo sam kiedyś zdjąłem blokadę "0-800" żeby wykonać połączenie i wtedy to zadziałało jak należy.

Stąd ta moja pewność z pierwszego postu w tym wątku...

Edycja:

Włączyłem ten pakiet, blokada zadziałała 😎 .

Duży plus dla Orange Flex 😁 .