Ile trwa okres rozliczeniowy w orange flex

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Tu nie chodzi o matematykę tylko o kalendarz...

Miesiąc jest jednostką czasu powszechnie stosowaną w wielu konstrukcjach prawnych.

Dalsze dyskutowanie czy pojęcie "miesiąc" oznacza stały okres czy zmienny nic nie wnosi do tego wątku i nie pomoże szukającym odpowiedzi.

I na koniec... zapisy regulaminu zawsze są ważniejsze od tego co powie konsultant.

• 882
  • 3819
  • 6

Hej

Chyba wszystko idzie zgodnie z planem:)
Wczoraj dostałem wiadomość w aplikacji Flex że orange zaakceptowało mój wniosek o przeniesienie numeru z datą 1.09, numer tymczasowy u konkurencji również już działa. 
Nauczony wcześniejszym doświadczeniem przy wniosku o przeniesienie zaznaczyłem FLEX jako ofertę "na karte" mam nadzieję że nic w tej kwestii się nie zmieniło 😄

Co prawda opłaty we flex pobierają mi 3 dnia każdego miesiąca jednak pomyślałem że lepiej będzie dać te 48h systemom żeby się ze sobą dogadały stąd 1 a nie 3.09. 

Mam też nadzieję że wniosek o przeniesienie numeru nie wpływa na ważność kodu rabatowego SIEMAFLEX bo niby dlaczego miałby to robić:D 

Ciekawostka teraz jest taka że mam w swoim telefonie 2 oferty no limit i płacę za to 1zł miesięcznie 😄 Można? Można!😂 

• 882
  • 3819
  • 6

Dziś zgodnie z przewidywaniami i wprowadzonym kodem orange pobrało drugą z trzech złotówek:D trzeciego sierpnia zapewne trzecią z trzech a potem transfer do innego operatora:)

Ciekawe jak orange zachowuje się w podobnych sytuacjach jeśli wieloletni klient chciałby dostać tę samą ofertę która jest dla przenoszących numer:)

O ile rozumiem tego typu podejście jeśli chodzi o usługi stacjonarne,  to w sytuacji w której obecnie można przenieść numer do innego operatora bez wychodzenia z domu to taki konsultant działu utrzymania klienta słysząc że osoba z którą rozmawia orientuje się w ofertach i wie jak to zrobić moim zdaniem powinien oszczędzić  niepotrzebnych formalności i swoistej podróży po sieciach 😄

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

@_Artek_  Rzeczywistość wygląda niestety tak, że gdy pod koniec zeszłego roku jako kilkunastoletni klient Orange dla firm chciałem się przenieść do flexa dla firm i skorzystać z najlepszej możliwej promocji (1pln/mc przez 3 mies), to nie było innego sposobu niż zmigrować z numerem, który przez te lata był w Orange do oferty na kartę w innej sieci. Za jakiś tydzień byłem z powrotem w Orange.  Ciekawe czy obliczył ktoś jaki taka operacja  prowokuje - po stronie obu operatorów i klienta ślad węglowy i zaraportował to w bzdurnym ESG 

• 882
  • 3819
  • 6

Ja wniosek o przeniesienie numeru złożyłem 20 dni po aktywacji numeru we flex..... wszystko działa nikt nie dzwoni nikt nie pyta 😂

• 882
  • 3819
  • 6

Trzecia złotówka z trzech pobrana, zmieniać plan na niższy czy zostawić?
Następna płatność teoretycznie 3.09 ale jej nie będzie bo 1.09 nastąpi przeniesienie numeru. 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Może się jeszcze rozmyślisz i zostaniesz we flex 😀 to zmień na najniższy a w każdej chwili możesz zmienić na plan wyższy. Bonusy wynikające z najwyższego planu działają natychmiast, od chwili zmiany planu (czyli za 35 pln miałbyś to co planie za 80 😀 mając jednak w pamięci, że plan możesz zmienić tylko raz w okresie rozliczeniowym)

• 882
  • 3819
  • 6

Nie zmienę zdania bo już nie mogę wypowiedzieć umowy na którą się przenoszę 😄

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@_Artek_ jeżeli numer przenosisz, to zmiana nic nie da. Warto jednak na wszelki wypadek zmienić, bo jeśli do przeniesienia nie dojdzie, to może zostać naliczony plan po promocji.

• 882
  • 3819
  • 6

Numer przeniósł się z Flex gdzieś o 0:03 w nocy wszystko bezboleśnie i bez problemu, wystarczyło zresetować telefon

Opinia o FLEX- jeśli ktoś potrzebuje więcej niż jedną kartę sSIM to flex raczej jest bezkonkurencyjny, choć zdarzają. się dziury w zasięgu ale nigdzie nie jest idealnie:)
Zastanawiam się czy usuwać konto flex czy zostawić możliwe że kiedyś tam wrócę.