Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19987
  • 57788
  • 784

@atlas_cudownapisał(-a)

@ketrasaArtur Nieprawda. VoLTE WYŁĄCZYŁEM. Z włączonym VoLTE telefon się zachowuje inaczej.

PS. Na Pixelu mam takie samo zachowanie, czyli z wyłączonym VoLTE odcina neta. Nie rozumiem, dlaczego uważacie, że Was okłamuje.

Na filmiku miałeś 5G. po rozpoczęciu rozmowy wrzuciło na 2G na następie przełączyło na LTE+

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 748
  • 3188
  • 17

@ketrasaArturoooo matko. Na LTE przerzuciło w chwili rozłączenia. Ja odpuszczam:) 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1217
  • 3967
  • 0

@atlas_cudow  No wifi calling mi działa a volte to ikonę HD pokazuje i tyle chyba że włączyć dane komórkowe żeby sprawdzić czy pokazuje cały czas lte bo jak 3g to znaczy że volte nie działa?

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2346
  • 11233
  • 92

@Januszbba Nie masz pakietu danych w ofercie, że boisz się włączyć dane komórkowe?

• 1217
  • 3967
  • 0

@Samotnick  Mam tylko myślałem że volte działa bez włączonego internetu chyba że to w ramach testu jedynie trzeba  włączyć internet żeby  sprawdzić czy to volte działa przecież dzwoniąc do kogoś chyba nie trzeba ciągle włączać internet mobilny w telefonie żeby to volte działało?

• 2346
  • 11233
  • 92

@Januszbba VoLTE działa przy wyłączonych danych komórkowych, ponieważ korzysta z innego punktu dostępowego. Chodziło tylko o test. Jak nie chcesz mieć włączonych danych komórkowych na stałe to nic nikomu do tego.

• 1217
  • 3967
  • 0

@Samotnick  Czyli tylko w ramach testu włączyć internet żeby sprawdzić czy jest ciągle na lte i wtedy volte działa tak? bo jeśli tak to mamy jasność bo ja wiem że sama ikonka volte nic nie znaczy że ta usługa działa.

• 2346
  • 11233
  • 92

@Januszbba Tak to wyglada u mnie podczas połączenia z pocztą głosową. Pierwszy obrazek z wyłączoną obsługą VoLTE, drugi z włączoną.

IMG_7567.jpegIMG_7566.jpeg

• 1217
  • 3967
  • 0

@Samotnick  No tak ale tej ikonki volte nie masz ale to nie musi być widoczne  ważne że jest volte włączone w ustawieniach?

• 2346
  • 11233
  • 92

@Januszbba iOS nie pokazuje ikony VoLTE.