-50% na wybrane telefony w planach M i L

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Fajna opcja jesli wybieramy wyzsze plany taryfowe. Ceny wyglądają interesująco w porownaniu nawet na tle marketow. Wzialem iphona 16e za 1512.

https://www.orange.pl/esklep/smartfony?terminalsFilterUid=56350L&typ-oferty=VOICE&typ-procesu=ACTIVA...

8 ODPOW. 8

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21557
  • 62772
  • 860

@marcin0216 jeżeli podpisana została umowa tylko dla tego, aby uzyskać rabat na iPhone, to nie bardzo to opłacalne. Rabat na telefon to: 3078 zł cena bez promocji -1512 zł aktualna cena x promocją =1566 zł rabat.

Abonament na 24 miesiące x 95 zł miesięcznie to 2280 zł. Nawet jak skorzystać z przeniesienia numeru do FLEX, na pół roku przed końcem umowy to mamy: 24 - 6 = 18 miesięcy x 95 zł opłata miesięczna, to daje 1710 zł. 

Więc wybór oferty zależy od zapotrzebowania, ale jeśli brać abonament tylko do uzyskania zniżki na smartfon, to jak by nie liczyć, lepiej wziąć bez zniżki lub poczekać na promocję Środy z iPhone:

https://biuroprasowe.orange.pl/blog/obnizylismy-cene-iphone-15-128-gb-5g/

• 322
  • 1398
  • 33

@marcin0216napisał(-a)

Fajna opcja jesli wybieramy wyzsze plany taryfowe.

@ketrasaArtur dlatego napisalem jak powyżej 😉

uwzględniając rabaty za laczenie uslug/rabaty rodzinne wychodza jeszcze nizsze kwoty. 

identycznie jak z naklejkowymi promocjami w marketach- jesli i tak kupujesz, to czemu nie skorzystac? Ale jesli dla ksiazki/ innych dziwnych gadżetów masz specjalnie wydac spora kwote, to kalkulacja jest prosta 😉

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21557
  • 62772
  • 860

@marcin0216 mnie ta oferta skusiła by tylko na przetestowanie aplikacji telewizyjnej i duży pakiet internetu. Że względu, że mam inne zobowiązania nie skorzystam. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12098
  • 74

Nie przestaje mnie intrygować, jak istotne czynniki psychologiczne i ekonomiczne muszą współwystępować, aby jednostka podjęła decyzję o nabyciu telefonu komórkowego w oparciu o finansowanie kredytowe. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3817
  • 6

Jeśli kredyt jest na 0% to można przyjąć że klient "zarabia" na inflacji :D, a tak na poważnie 😜 ja telefon zawsze kupuje w sklepie z elektroniką nigdy u operatora 😄
@atlas_cudow  przyznaje się, grzeszę bo kupuje telefon używając karty kredytowej ale tylko po to żeby zyskać 64 dni na. spłatę i w ciągu tych 64 dni sprzedaje stary telefon więc de facto spłacam tylko różnicę w cenie 😄  

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Ja generalnie jestem za tym, by ludzie podejmowali decyzję, jaka im pasuje. Każdy ma swoje preferencje, potrzeby, możliwości i strategie 🙂

Różne są promocje, różne decyzje. Jedni skorzystają, bo akurat dla niech są odpowiednie, inni nie. Dla jednych Orange Flex opcja 35 zł no limit z 75GB będzie spoko. Bo subskrypcja i pamiętanie i terminach płatności, bo "wolność" etc. Dla kogoś kto ma światłowód Orange może lepsza będzie opcja łączona z abonamentem Orange no limit z 300 GB za 30 zł (pakiet mini). Bo w tym przypadku taniej i swoboda opłacania rachunków, stabilność oferty etc. I każdy będzie zadowolony 🙂

• 322
  • 1398
  • 33

Pokaż szczegóły

@_Artek_napisał(-a)

Jeśli kredyt jest na 0% to można przyjąć że klient "zarabia" na inflacji :D, a tak na poważnie 😜 ja telefon zawsze kupuje w sklepie z elektroniką nigdy u operatora 😄
@atlas_cudow  przyznaje się, grzeszę bo kupuje telefon używając karty kredytowej ale tylko po to żeby zyskać 64 dni na. spłatę i w ciągu tych 64 dni sprzedaje stary telefon więc de facto spłacam tylko różnicę w cenie 😄  

mam podobne podejście. kredytowke splace z billingiem, a gotowka na koncie pracuje na waciki 😛

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Abonament na 24 miesiące x 95 zł miesięcznie to 2280 zł. Nawet jak skorzystać z przeniesienia numeru do FLEX, na pół roku przed końcem umowy to mamy: 24 - 6 = 18 miesięcy x 95 zł opłata miesięczna, to daje 1710 zł. 

Więc wybór oferty zależy od zapotrzebowania, ale jeśli brać abonament tylko do uzyskania zniżki na smartfon, to jak by nie liczyć, lepiej wziąć bez zniżki lub poczekać na promocję Środy z iPhone:

https://biuroprasowe.orange.pl/blog/obnizylismy-cene-iphone-15-128-gb-5g/

Ale jeśli jest to np. drugi plan L na koncie, to abo już 47,50 zł więc nie jest tak źle.