Zablokowane porty w internecie na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12098
  • 74

@Infac_PACK Pomyliłeś porty. Użyj 8080 lub 8081

http://85.219.208.182:8080/

http://85.219.208.182:8081/

Stronka osiągalna ze światłowodu oraz internetu mobilnego 

atlas_cudow_0-1764686554209.png

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

To zgłosić problem w Orange 😎

Tu na forum więc nie pomożemy ci 😎

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 16
  • 0

@atlas_cudow okazuje się, że obrałem kiepską ścieżkę troubleshootingu.

Pełen kontekst:

Nie wiem gdzie stoi serwer, prawdopodobnie gdzieś w Korei. Jedyne co mam to adres taki jak ten

http://85.219.208.182:9082/fxmusrui/sign-in-with-temp-token?tutajtresctokenu

i na jednym internecie strona się otwiera, na tym z Orange nie.

Ponieważ kilka dni wcześniej próbowałem zrozumieć dlaczego maile z outlooka się wysyłają na jednym internecie, a na tym z Orange nie, odpowiedzią okazał się być fakt, iż Orange globalnie blokuje użycie portu 25, gdyż jest często używany do wysyłania spamu. Moja firma natomiast nie chce używać innego portu do maili 😄 toteż założyłem, być może błędnie, iż w tym przypadku też problem jest z zablokowanym portem. Jednakże po waszych wiadomościach doszedłem do wniosku, że być może ten serwer przyjmuje połączenia tylko z konkretnych IP, a na ping odpowiada każdemu

• 7
  • 16
  • 0

@IreneuszCD toć zacząłem od zgłoszenia w Orange z konkretną informacją, żeby potwierdzić/zaprzeczyć czy ten port jest blokowany, i ostatecznie po przekierowaniu przez bodajże 3 działy dostałem informację, żeby napisać tutaj hahaha

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12098
  • 74

Ale w czym problem, skoro na 8080 działa? Port 9082 jest closed. Żaden serwer nie jest dostępny publicznie na tym porcie. Na 8080 to ten, o którym mówisz? Czy to coś innego?

• 3025
  • 15985
  • 80

Darmowy VPN i problem z głowy 😎

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13880
  • 129

@Infac_PACK Jeżeli jesteś pewny co do numeru portu to dla mnie jest to ewidentne filtrowanie po IP od strony serwera.

• 3025
  • 15985
  • 80

@Infac_PACK my ci ten problem nie rozwiążemy, korzystać z VPN i IP będzie inne, ja tam nie mam z tym problemów, lub kupić starter innego operatora i z niego korzystać, tam gdzie Orange nie działa 😎

Ja e-sim testowe miałem od TM i fajnie było, nic nie blokują.

• 7
  • 16
  • 0

dzięki wszystkim, temat zamykam - strona z którą się łączę faktycznie przyjmuje połączenia na tym porcie tylko z wybranych adresów IP.

O otwarcie portu 25 nie będę walczył, bo nie mam na to szans przy internecie na karte 😄

@IreneuszCD rozwiązanie z VPN odpada, nie chcę konfigurować VPN na wszystkich firmowych komputerach

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13880
  • 129

@Infac_PACKnapisał(-a)

strona z którą się łączę faktycznie przyjmuje połączenia na tym porcie tylko z wybranych adresów IP.

Strzelam, że z puli różowych.