- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytania o przeniesienie numeru do Orange na kartę przez osobę niepełnoletnią
Odświeżam temat dlatego chciałbym uzyskać odpowiedź od pracowników Orange 🙂 👍.
( @Jarek @sebaswiderski )
Aktualnie numer może zarejestrować osoba (Minimum 13 lat),która posiada dowód osobisty lub paszport zgodnie z ustawą antyterrorystyczną.
Dane potrzebne do rejestracji:
- Imię i nazwisko
- PESEL
- numer paszportu lub karty pobytu, dla obcokrajowców
- Numer telefonu - dlatego udając się do punktu rejestracji, trzeba mieć ze sobą kartę SIM
1).Czy osoba niepełnoletnia może złożyć wniosek o przeniesienie numeru PREPAID do oferty PREPAID Orange ?
2).Czy taki wniosek zostanie pozytywnie zrealizowany ?
3).Gdzie można taki wniosek złożyć ?
4).Ile trwa przeniesienie numeru ?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do Orange na kartę przez osobę niepełnoletnią
Właśnie na podobny temat chciałem napisać.
Chciałem na córkę niepełnoletnią, obecnie 13 lat, zarejestrować numer FLEX. Teoretycznie powinno się dać i osoba 13-to letnia powinna mieć możliwość korzystania z FLEX. Niestety bezpośrednio nie można, bo we FLEX nie przechodzi weryfikacji po Dowodzie Osobistym. Pojechałem z córką na stację paliw, kupiłem starter i zarejestrowałem na dane córki. Następnie przeniesienie w apce FLEX, to dosłownie kilka minut i córka jest już we FLEX ze swoimi danymi i numerem telefonu jaki chce.
Uważam @matis, że jak chcesz przenieść numer do operatora online, to nie powinno być problemów. W przypadku składania wniosku w salonie dobrze, aby był ktoś z pełnoletnich opiekunów.
Tu link do przeniesienia numeru do Orange na kartę:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
Czas około 5 dni i kartę SIM dostarcza kurier.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do Orange na kartę przez osobę niepełnoletnią
@DawidOrangenapisał(-a)Odświeżam temat dlatego chciałbym uzyskać odpowiedź od pracowników Orange 🙂 👍.
( @Jarek @sebaswiderski )
Aktualnie numer może zarejestrować osoba (Minimum 13 lat),która posiada dowód osobisty lub paszport zgodnie z ustawą antyterrorystyczną.
Dane potrzebne do rejestracji:
- Imię i nazwisko
- PESEL
- numer paszportu lub karty pobytu, dla obcokrajowców
- Numer telefonu - dlatego udając się do punktu rejestracji, trzeba mieć ze sobą kartę SIM
1).Czy osoba niepełnoletnia może złożyć wniosek o przeniesienie numeru PREPAID do oferty PREPAID Orange ?
2).Czy taki wniosek zostanie pozytywnie zrealizowany ?
3).Gdzie można taki wniosek złożyć ?
4).Ile trwa przeniesienie numeru ?
1) tak, zarówno do jak i z.
2) Tak, jeśli dane podane u dotychczasowego operatora (PESEL, rodzaj oferty, operator) będą się zgadzały, a numer będzie aktywny.
3) W Salonie Orange (wydaje mi się, że czasy roku 2017, gdy pracownicy salonów mogli być zaskoczeni taką sytuacją minęły i nie powinno być żadnych niespodzianek z tym, że jakiś pracownik by nie wiedział) lub przez stronę internetową.
4) Przeniesienie numeru z oferty prepaid trwa tyle ile zażyczy sobie klient - od 1 do 30 dni (tu nie jestem na 100% pewny czy w ubiegłorocznej aktualizacji nie zmieniono maksymalnego czasu 30 dni, ale wątpię). W przypadku przeniesienia na stronie datę wybierasz w kalendarzu - zajmuje to ok. 10 dni.
Ważne! Te informacje nie dotyczą Orange Flex. Nie jestem w stanie udzielić informacji na temat Orange Flex. Wydaje mi się,że będzie podobnie (przeniesienie tylko online).
@ketrasaArtur, matis chciał dawno temu przenosić numer.