- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak przełączyć pakiety internetu
Sytuacja jest następująca, na chwilę obecną przysługują mi 2 różne pakiety:
1. Stary (Bonus internetowy za doładowania) 80GB ważne 288dni
2. Nowy (Internet bez limitu) 10GB ważny 9 dni
Rzecz jasna i logiczna, że obecne użycie internetu jest naliczane z pakietu aktywnego na rok, a nie tego który przepadnie za tydzień...
Więc, czy istnieje jakikolwiek sposób by pakiet nr 2 nie był bezużyteczny i móc z niego skorzystać (za wyjątkiem zużycia wpierw pakietu nr2😉)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nie da się przełączyć tego i najpierw idzie z bonusów za doładowania 😉
Choć na logikę powinno być odwrotnie, ale to widać, mniej korzystne, dla operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@qwoot dobrze pisze @IreneuszCD nie da się przełączyć pakietów pomiedzy sobą ale można byłoby taką propozycje dodać w pomysłach. @qwoot rozważ taką propozycje aby dodać taki pomysł na forum i poddać go głosowaniu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szkoda... i niech zgadnę, włączając pakiet 300GB na rok spotka mnie ta sama sytuacja - wyląduje to w miejscu którego nie będę mógł ruszyć, póki nie zużyję starego bonusu za doładowania
A do tego czasu każda z przysługujących paczek po 25GB będzie przepadała co miesiąc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@qwootna to wygląda że tak. Tak jak pisałem dodaj taką propozycję w pomysłach żeby najpierw wykorzystywać ten drugi pakiet co o nim pisałeś a pózniej ten Bonus internetowy za doładowania. Chętnie zagłosuje za tym pomysłem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@qwootnapisał(-a)Szkoda... i niech zgadnę, włączając pakiet 300GB na rok spotka mnie ta sama sytuacja - wyląduje to w miejscu którego nie będę mógł ruszyć, póki nie zużyję starego bonusu za doładowania
A do tego czasu każda z przysługujących paczek po 25GB będzie przepadała co miesiąc?
Wszystko przepada jak masz Bonusowy pakiet, bo bierze GB z niego, potem jak go braknie, dopiero z innych, musisz więcej zużywać GB, nie chomikować.
@Pablo5 pomysł taki już był, niestety nie będzie zmian, trzeba się z tym pogodzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ok @IreneuszCD ja jestem 12 dniowym świeżakiem to nie przeglądałem wszystkich pomysłów ale dzięki za info 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5napisał(-a)ok @IreneuszCD ja jestem 12 dniowym świeżakiem to nie przeglądałem wszystkich pomysłów ale dzięki za info 😄
Skoro pomagasz w temacie, to chyba ogarniasz system prepad w Orange/
Bo Bonus to ekstra usługa w Orange i mogło by go nie być, nie wszyscy operatorzy to stosują.
Więc krótka piłka, cieszyć się z darmowego bonusu GB.
Tak technicznie, jak Bonus GB spory i termin ma na rok przykładowo, to nie warto płatnych usług aktywować, bo kasa poleci tylko.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@qwootnapisał(-a)Szkoda... i niech zgadnę, włączając pakiet 300GB na rok spotka mnie ta sama sytuacja - wyląduje to w miejscu którego nie będę mógł ruszyć, póki nie zużyję starego bonusu za doładowania
Według informacji zawartej w regulaminie na stronie:
Aktywując pakiet 300 GB na rok, kolejne paczki 25 GB otrzymywane co miesiąc sumują się. Więc jeśli wykorzystasz GB otrzymywane po doladowaniach, to możesz w następnej kolejności skorzystać z GB zsumowanych w promocji 300 GB na rok.
Co do kolejności wykorzystania GB, tak operator ustawił jakiś czas temu kolejność i wątpię, aby pomysły pomogły w zmianie. Kolejność zużywania GB:
- otrzymane w promocjach, okazję okolicznościowe itp.
- z doladowań
- wykupione pakiety
- jeśli nie ma wykupionych pakietów lub zdjęty jest lejek, to transmisja danych opłacana z konta głównego.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »