Czym różnicy się Elastyczny pakiet internetu w wersji jednorazowej od cyklicznej?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Czym różnicy się Elastyczny pakiet internetu w wersji jednorazowej od cyklicznej?

Ja mam jeden sposób na wydłużenie KG + BIZD. Pakiet EPI 1 GB za 5 zł - ustawia na 31 dni (EPI ważne 30 dni). Raz na pół roku można wycofać w Mój Orange zakupiony pakiet. Wydłużona ważność pozostaje. Można z tej opcji skorzystać, gdy mamy nawet 0,00 na koncie - wtedy zrobi się debet 5zł, po wycofaniu, minusowe saldo się wyzeruje.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 412
  • 1887
  • 7

Tak samo doładowanie 30 zł daje +31 dni ważności konta

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Zgadza się, ale to kwestia cennikowa. Za tą zasiloną kwotę możemy dołożyć roczną ważność. Od nas to zależy, jakie mamy potrzeby.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 50
  • 130
  • 0

Powitać - chcę zapytać was żeby nie było zaskoczenia u mnie, jak pisałem mam aktywne EPI - cykliczne  1 GB za 5 zł miesięcznie, czyli jak zostanie 1 dzień to doładować za 5 zł i automatycznie pobierze 5 zł i przedłużenie na 1 miesiąc, czy tak ?

Screenshot_2026-01-07-09-58-45-884_pl.orange.mojeorange.jpg

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2177
  • 7822
  • 88

@Huba przy domyślnych ustawieniach usługa cykliczna za 5 zł zawsze automatycznie odnowi się przy nieujemnym koncie złotówkowych.

Jak brakuje do aktywacji usługi nie więcej niż 5 zł to przy próbie aktywacji zadziała automatyczny kredyt na usługę lub odnowienie usługi.

Wyłączenie kredytu

SMS STOP na 8051

ponowne włączenie jest możliwe przy nieujemnym koncie

SMS START na 8051

Podsumowując.

Przy takim stanie jak na screenie automatyczne odnowienie EPI nastąpi i nie potrzeba doładowywać konta.

Spokojnie czekaj do pierwszej środy lutego a nawet do walentynek aby skorzystać z ewentualnie pasujących darmowych promocji.

• 50
  • 130
  • 0

Andrzej1441 - podziękować, ale po co kombinować, czy to coś mi da ??

Sorry nie doczytałem...

Napisałeś 

Spokojnie czekaj do pierwszej środy lutego a nawet do walentynek aby skorzystać z ewentualnie pasujących darmowych promocji.

Ale czy to nie będzie kolidować ?

Mam cyklicznie ustawione w APK  (  EPI )

• 192
  • 630
  • 6

Przypominam, że 1x co pół roku możemy cofnąć włączenie pakietu ze zwrotem kasy, w tym anulowanie kredytu na usługę.. Robimy to, gdy nie chcemy zasilać konta - polecam pakiet jednorazowy EPI 1GB za 5 zł, ustawi 31 dni okresu aktywnego, i taki pozostanie po cofnięciu pakietu w Mój Orange (www).

• 50
  • 130
  • 0

KC_KARLOS - podziękować,  ale jednorazowy  EPI co mi daje, nie mogę tego zrozumieć....????

• 192
  • 630
  • 6

Przedłużenie ważności okresu aktywnego. Nie zalecam opcji cyklicznej - jeśli przeholujesz z netem, włączy się kolejny cykliczny, zamiast załączyć się lejek 64 kbps.

Warto wiedzieć, że cykliczny nie wydłuża ważności EPI, zawsze ustawia się 30 dni w wypadku opcji 1 GB, a 2 nieodnawialne EPI 1GB to już 60 dni ważności pakietu i 61 dni wychodzących.

• 50
  • 130
  • 0

KC_KARLOS- nie ma mowy o przeholowaniu z netem bo....

Karta jest w router i nikt nie korzysta z neta tylko 3 czasami 4 urządzenia podłączone do neta w celu podglądu jak pracują itp..wykozystanie dobowe jest 10 MB co daje miesięczne 300 MB 

A można jaśniej....

Warto wiedzieć, że cykliczny nie wydłuża ważności EPI, zawsze ustawia się 30 dni w wypadku opcji 1 GB, a 2 nieodnawialne EPI 1GB to już 60 dni ważności pakietu i 61 dni wychodzących.