Czy karty zarejestrowane przez SMS przestaną działać, jak pierwsza karta straci ważność?

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 654
  • 2555
  • 8

Czy karty zarejestrowane przez SMS przestaną działać, jak pierwsza karta straci ważność?

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Ianus72 to dotyczy jednego operatora tylko, jak masz SIM od różnych operatorów, to kart możesz mieć dużo więcej.

A ciekawe jak bym miał łącznie ponad 10 w Orange i niebieskim klonie? Będzie się liczyć jako jeden operator?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3137
  • 16561
  • 81

@Ianus72 Tak z ciekawości, po co ci tyle kart SIM?

Jak na kartę w Orange masz 10 kart SIM, to limit, NJU kolejne 10 SIM 😄

Tak z marszu, powinni wygaszać nr które są wykorzystywane tylko do pakietów promocyjnych, bo obstawiam, że gro tak robi, to niecny proceder 🥸

• 654
  • 2555
  • 8

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Ianus72 Tak z ciekawości, po co ci tyle kart SIM?

Jak na kartę w Orange masz 10 kart SIM, to limit, NJU kolejne 10 SIM 😄

Ciekawość to podobno pierwszy stopień do piekła... Skąd wiesz ile mam simek?

A nawet jeśli... Może mam dużą rodzinę, a może jest inny powód? To jest bez znaczenia w tym wątku...

@IreneuszCDnapisał(-a)

Tak z marszu, powinni wygaszać nr które są wykorzystywane tylko do pakietów promocyjnych, bo obstawiam, że gro tak robi, to niecny proceder 🥸

Niecny proceder? Zgodny z regulaminami i na którym operator zarabia? Czyli należy ukarać Orange za współudział w tym procederze... Trzeba to zgłosić...

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3137
  • 16561
  • 81

@Ianus72 Może trochę pogłówkuj, idziesz na łatwiznę, kup startery wszystkich operatorów na znanym serwisie i tyle kombinacji 🤠

• 654
  • 2555
  • 8

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Ianus72 Może trochę pogłówkuj, idziesz na łatwiznę, kup startery wszystkich operatorów na znanym serwisie i tyle kombinacji 🤠

Masz rację 🙂 Może to być ciekawsze niż czytanie twoich nie związanych z tematem, nic nie wnoszących porad na forum...

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 30
  • 92
  • 0

Nie chcę robić reklamy, ale w jednym banku w ich aplikacji można rejestrować numery na kartę bez limitów. Bez zbędnych utrudnień.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3115
  • 13630
  • 78

Chyba każda współczesna apka bankowa ma taką funkcję 😄

• 30
  • 92
  • 0

@atlas_cudow nie. Nie ma. Tylko 1 bank ma rejestrację prepaidów w apce bankowej. Millennium. Orange to potwierdzi.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3115
  • 13630
  • 78

A , bo tobie chodzi o rejestracje bezpośrednio w apce.  A to nie wiem, może i millenium tylko. Ja miałem na myśli autoryzację danych osobowych przez bank, podczas rejestracji sim. A to  potrafi chyba każda apka...  Finalnie i tak wyjdzie na to samo 🙂

• 30
  • 92
  • 0

@atlas_cudow MojeID to co innego. Zresztą ten proces trwa nieco dłużej, niż w apce Millennium, gdzie podaje jedynie numer telefonu i seryjny karty SIM, bo moją godność i PESEL bank wstawia automatycznie.