Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak bonusowych GB po doładowaniu. Dotychczasowy pakiet wygasł. Co się stało?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Dzień dobry.

Wczoraj doładowałem konto za 50zł. Bonusowych GB miałem zgromadzone około 756gb.
Dzisiaj włączyłem dane mobilne i po kilku minutach za wykorzystanie 66mb zapłaciłem 50zł.

W celu zorientowania się o co chodzi, doładowałem konto za 30zł, bo nie mogłem nawet włączyć aplikacji orange w telefonie.

Wyświetlił się komunikat, że gb zostały przywrócone, a po kilku minutach, że zostały zablokowane z powodu wygaśnięcia ich ważności.

Czy ktoś mógłby wyjaśnić mi co się dzieje? Nie wiem czy to jakieś błędy czy coś się pozmieniało i mam uznać zgromadzone gb za stracone?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

6 ODPOW. 6

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2174
  • 6271
  • 204

Bonusowe GB za doładowania

Coś poszło nie tak, reklamuj na BOK.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20175
  • 58382
  • 794

@smutnyklient GB z doładowań zawsze są naliczane z opóźnieniem. Należy najpierw poczekać, aż przyjdzie SMS z informacją i naliczeniu GB.

Kolejna sprawa, to zmiany w ilości naliczania GB drogą online, które nastąpiły 20 stycznia. Obecnie ważność i ilość GB jest naliczana tylko przy doładowaniu przez aplikację lub stronę internetową:

https://doladowania.orange.pl/

Doładowania kuponem np. wydruk z terminala lub konta bankowego uzupełnia tylko stan konta głównego, nie przyznawane są już GB za doładowania.

Warto sprawdzić na infolinii, czacie, jak wygląda obecnie sytuacja na Twoim koncie. Być może reklamacyjne GB zostaną przyznane.

Z Twojego opisu wynika, że doładowanie zostało zrealizowane kodem z terminala, dlatego zablokowane GB z doładowań nie zostały aktywowane, środki z konta głównego zostały pobrane na pokrycie aktualnej transmisji danych.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Dokładnie, masz rację.

Wczoraj, doładowałem za pomocą bankowości elektronicznej. Nie jestem na bieżąco ze zmianami.

Teraz doładowałem za pomocą aplikacji Orange i przedłużyło ważność bonusowego pakietu o kilka miesięcy, gibabajty wróciły, a do tego dostałem bonus.

Zacznę chyba szukać jakichś alternatyw, bo z tego co słyszę od innych, jakiekolwiek bonusy i dodatki są tylko dla nowych użytkowników.

Korzystanie długoterminowe jest niekorzystne z perspektywy klienta. Jeszcze tylko tego brakuje, żeby wymuszali kupowanie pakietów co miesiąc.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20175
  • 58382
  • 794

@smutnyklient to racja, jak ktoś korzystał tylko z GB z doładowań, to po 20 stycznia stracił możliwość uzyskania GB w ten sposób. Ja również, bo korzystałem z tej możliwości. Teraz zostało mi albo doładowanie przez aplikacje lub stronę, albo poszukanie konkurencji. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1876
  • 6638
  • 75

Tylko przypuszczam, ze sprawy mogą trafić wyżej.

Orange zapomniało o zmianie regulaminu:

Gwarancja zwrotu na bonusowe GB 

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

@smutnyklientnapisał(-a) Jeszcze tylko tego brakuje, żeby wymuszali kupowanie pakietów co miesiąc.

W zasadzie już tak jest, bo cena za minutę połączenia wynosi 79 gr. A od 3 lutego zlikwidują pakiety no limit na 1, 3, 5, 10 dni i najbardziej opłacalny będzie zakup pakietu na 1 miesiąc lub dłuższy.