Nie można wyświetlić tego widżeta.

Bonus 1000GB za przeniesienie numeru do Orange na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 531
  • 2147
  • 8

@yacknapisał(-a)

Jaki jest czas oczekiwania na przeniesienie numeru?

Czy można zaznaczyć odbiór w paczkomacie, ewentualnie w BOK?

Jaki koszt dostawy  karty sim?

wersja online:

1. numer tymczasowy możesz aktywować natychmiast po otrzymaniu karty SIM - czyli jakieś 2-4 dni robocze od złożenia wniosku, numer docelowy to jakieś 2 tygodnie od złożenia wniosku jeżeli nie ma komplikacji typu okres rozliczeniowy u dotychczasowego operatora (składając wniosek masz w formularzu online kalendarz, na którym widać kiedy najszybciej może nastąpić przeniesienie).

2. odbiór tylko przez kuriera, u mnie to było DPD (ale można ustawić inny adres niż zamieszkania).

3. koszt dostawy - 0 zł

wersja salon - być może szybciej ale nie chcą realizować przeniesień...

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20089
  • 58070
  • 787

@yack czas przeniesienia numeru jest uzależniony, gdzie złożysz wniosek i czy przenoszony numer jest na kartę, czy abonament. Jeśli wniosek o przeniesienie składasz w salonie, to czas przeniesienia wynosi jeden dzień roboczy, kartę SIM dostajesz na miejscu. Jeśli wniosek składasz online, to czas przeniesienia wyniesie około tygodnia, kartę SIM dostarcza kurier, około dwa dni robocze. Karta SIM dostarczana jest bezpłatnie.

• 531
  • 2147
  • 8

@ketrasaArturParę dni temu ktoś mi pisał, że najbliższy termin przeniesienia w formularzu online miał dopiero na 18-go grudnia. A na dni wolne daty przeniesienia nie da się ustawić.

screen z 6-go grudnia (na biało możliwe terminy):

orange9.png

• 20089
  • 58070
  • 787

@Ianus72 podejrzewam, że tydzień czasu jest liczony jako dni robocze. Teraz przed świętami może jeszcze się wydłużyć.

• 531
  • 2147
  • 8

Zgody sms-em można wyrazić na numerze tymczasowym. Przerabiałem to osobiście - dali mi od razu 1000GB ale ważność roczną dopiero po przeniesieniu docelowego. A warunek w promocji jest taki, żeby zrobić to do 31 grudnia (wyrazić zgodę).

Z tym, że zawsze istnieje ryzyko innej interpretacji regulaminu przez konsultantów i konieczność kopania się z koniem...

Ale z drugiej strony być może promocja zostanie przedłużona?

orange10.png

• 20089
  • 58070
  • 787

Potwierdzam, po otrzymaniu numeru tymczasowego można aktywować potrzebne usługi i blokady. W dniu przeniesienia numeru, wszystkie ustawienia na numerze tymczasowym przechodzą na numer docelowy. Polecam też przypilnować i zweryfikować poprawność danych w złożonym wniosku. Jedna nieprawidłowość anuluje przeniesienie.

Druga uwaga, to rejestracja numeru dla Ukraińców, np. na Dworcu Centralnym w Warszawie. Są stoiska konkurencji, gdzie mają uproszczoną rejestrację bez numeru PESEL. Taki numer bez uzupełnienia danych nie może zostać przeniesiony i od razu w dniu przeniesienia wniosek zostanie odrzucony, być może wcześniej.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 24
  • 69
  • 1

Numer na kartę a starter do przeniesienia zakupiłem w czwartek

• 20089
  • 58070
  • 787

@yack masz zarejestrowany i aktywny u obecnego operatora? Po rejestracji zweryfikował bym dane przed złożeniem wniosku o przeniesienie.

Gdzie rejestrowany był zakupiony numer, starter?

• 24
  • 69
  • 1

Numer mam zarejestrowany i aktywny. Rejestracja została dokonana od razu przy zakupie. Obecny operator T...

Migracji chcę dokonać w BOK, czy kartę sim otrzymam od razu?

Jaka jest różnica pomiędzy numerem tymczasowym a stałym?

• 24
  • 69
  • 1

Numer przeniosłem do Orange, mam go aktywny, wysłałem dziś rano smsa o treści TAK pod 80290 i jak narazie żadnego odzewu. Na koncie w MO mam do 13.01.2025 do wykorzystania 6GB