- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, mam pytanie. Posiadam ten sam numer w orange od 14 lat. Jutro konczy mi sie waznosc konta, mam tam wciaz ponad 50 zl. Chcialam wlaczyc usluge konto wazne na rok, wyslalam smsa na 8002 o tresci Start I wyswietla mi sie to jako blad. Usluge juz aktywowalam ponad rok temu, wiec nie wiem czemu tym razem nie dziala. Mam orange pop. Ktos moze pomoc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rozi informacje jak wysyłanie wiadomości zostało zablokowane i jak odblokować:
Standardowo wysyłanie wiadomości: SMS pod numer 8002 o treści START
Jeśli klikniesz anuluj, a do tego jeszcze zaznaczysz "Pamiętaj mój wybór" to dostaniesz komunikat o będzie wysłania SMS-a:
Aby odblokować odszukać w menadżerze aplikacji: apkikację do wiadomości, u mnie to jest aplikacja WIADOMOŚCI.
Wejdź w Ustawienia>Aplikacje>w prawym górnym rogu klikasz trzy kropeczki i wybierasz>Dostęp specjalny>Korzystanie z usług SMS Premium>Usługa wiadomości zmień na zawsze zezwalaj.
U mnie to tak wygląda:
Następnie wyszukaj pozycji:
Na wysokości pozycji "PYTAJ" po prawej stronie masz strzałkę do dołu. Kliknij na nią i rozwinie się menu:
Wybierz PYTAJ. Możesz wybrać inną pozycję, np: "Zawsze zezwalaj", ale w tedy nie dostaniesz ostrzeżenia, jak będziesz chciał wysłać SMS-a wysokopłatnego, np do konkursu. W przypadku zaznaczenia: "Nigdy nie zezwalaj" dostaniesz błąd wysłania SMS-a. Najlepiej zaznaczyć: "Pytaj" i w momencie wysłania SMS-a jak wyskoczy powiadomienie, należy kliknąć WYŚLIJ, w tedy SMS np: na numer 8002 pójdzie i konto ważne rok zostanie aktywowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
@Rozi na jakim telefonie chcesz aktywować konto ważne rok?
Jeżeli przez SMS nie chce zadziałąć, to zadzwoni na infolinię BOK: 510 100 100 lub napisz na czacie:
https://www.orange.pl/view/kontakt
i poproś o aktywację konto ważne rok. Konsultant uruchomi tą usługę.
Tutaj:
był poruszany również temat z przedłużenia konta, ale okazało się, że telefon miał blokadę na wysyłanie SMS-ów pod numer 8002. Może u Ciebie również to występuje, dlatego pytanie z jakiego telefonu chcesz wysłać SMS-a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
Spróbuj wpisać
START i wyślij na 8002 ( ja zawsze treść SMS-a wpisuję dużymi literami, i jest ok )
Ale jest jeden kruczek @Rozi w tym wszystkim bo jeśli aktywowałeś usługę " zawsze bez limitu ", to owa usługa wyklucza RWK
@Rozi- sorki ale dopiero teraz zauważyłam, żeś Ty kobietą jest ( dopiero po treści Twojego posta doszłam do tego )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
@wscieklaewka można i małymi. Czytałaś temat linka, który podałem w poprzednim poście. Sytuacja bardzo podobna i podejrzewam, że @Rozi ma zablokowany numer 8002 w swoim telefonie, dlatego próbując wysłać SMS-a dostaje w odpowiedzi błąd. Można to odblokować i wszystko wróci do normy, albo skontaktować się z infolinią Orange i tam zlecić konsultantowi uruchomienie RWK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
@Rozi, Usługę Konto ważne rok można również aktywować na Mój Orange. Próbowałaś aktywować Usługę po zalogowaniu się na swój numer? Jeżeli również masz problem z aktywacją Usługi na MO to pozostaje kontakt z BOK.
EDIT: @Rozi, czy możesz normalnie dzwonić i wysyłać SMSy, czy może masz zablokowane połączenia wychodzące?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
Mam Samsung core plus sm g350, nie za nowy, choc juz smartfon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
@Rozi czy czytałeś temat:
Tam właśnie jest mowa o takiej samej sytuacji jak Twoja.
Podejrzewam, że nawet nieświadomie zablokowałeś sobie na telefonie numer: 8002, dlatego wyświetla się Tobie błąd wysłania SMS-a.
Czy jak dzwoniłeś na infolinię w w sprawie przedłożenia ważności konta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rozi informacje jak wysyłanie wiadomości zostało zablokowane i jak odblokować:
Standardowo wysyłanie wiadomości: SMS pod numer 8002 o treści START
Jeśli klikniesz anuluj, a do tego jeszcze zaznaczysz "Pamiętaj mój wybór" to dostaniesz komunikat o będzie wysłania SMS-a:
Aby odblokować odszukać w menadżerze aplikacji: apkikację do wiadomości, u mnie to jest aplikacja WIADOMOŚCI.
Wejdź w Ustawienia>Aplikacje>w prawym górnym rogu klikasz trzy kropeczki i wybierasz>Dostęp specjalny>Korzystanie z usług SMS Premium>Usługa wiadomości zmień na zawsze zezwalaj.
U mnie to tak wygląda:
Następnie wyszukaj pozycji:
Na wysokości pozycji "PYTAJ" po prawej stronie masz strzałkę do dołu. Kliknij na nią i rozwinie się menu:
Wybierz PYTAJ. Możesz wybrać inną pozycję, np: "Zawsze zezwalaj", ale w tedy nie dostaniesz ostrzeżenia, jak będziesz chciał wysłać SMS-a wysokopłatnego, np do konkursu. W przypadku zaznaczenia: "Nigdy nie zezwalaj" dostaniesz błąd wysłania SMS-a. Najlepiej zaznaczyć: "Pytaj" i w momencie wysłania SMS-a jak wyskoczy powiadomienie, należy kliknąć WYŚLIJ, w tedy SMS np: na numer 8002 pójdzie i konto ważne rok zostanie aktywowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
To znowu ja 🙂 Witaj dziś
Czy masz możliwość przełożenia karty do innego telefonu ( z Orange oczywiście ) i spróbować aktywacji Sprawdź też *124*# jaką masz taryfę na chwilę obecną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konto wazne rok
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi! Wychodzi na to, ze mialam zablokowany opcje sms premium!
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »