Automatyczny kredyt

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 24
  • 0

Automatyczny kredyt

Witam, mam kartę której już nie będę używał, włączył się na niej automatyczny kredyt i w tej chwili jest -5zł czy muszę to spłacić i co się stanie jak nie spłacę?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 610
  • 1219
  • 5

Automatyczny kredyt

@newalfomenapisał(-a)

Witam, mam kartę której już nie będę używał, włączył się na niej automatyczny kredyt i w tej chwili jest -5zł czy muszę to spłacić i co się stanie jak nie spłacę?

Jak karta idzie do kosza, albo będzie przenoszona do innej sieci, to nic się nie dzieje z kredytem - nic nie musisz spłacać 😉

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

16 ODPOW. 16

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

Automatyczny kredyt

@newalfomelepiej zapłacić, dla świętego spokoju.

• 610
  • 1219
  • 5

Automatyczny kredyt

@newalfomenapisał(-a)

Jak karta idzie do kosza, albo będzie przenoszona do innej sieci, to nic się nie dzieje z kredytem - nic nie musisz spłacać 😉

• 610
  • 1219
  • 5

Automatyczny kredyt

@Glutnapisał(-a)

@newalfomelepiej zapłacić, dla świętego spokoju.

A po kiego grzyba??? 😎

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Automatyczny kredyt

Jak nie spłacisz, to nic się nie stanie. Ani nie pobiorą z innego numeru, ani nie dostaniesz bana na usługi Orange, ani komornik nie zapuka do twoich drzwi. Nic się nie stanie. Wszystko w porządku.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

Automatyczny kredyt

@newalfome numer z ujemnym kontem nie musi być spłacany. Można z niego zrezygnować bez konsekwencji, przenieść do innego operatora lub np. do FLEX i nie będzie konieczności uregulowania zadłużenia na numerze.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

Automatyczny kredyt

Ostatnio sprawdzałem migrowanie z OFnK na inne oferty na kartę w Orange na stronie MO przy zablokowanym ujemnym koncie złotówkowym.

Kółeczko ładnie zadziałało.

Po powrocie do OFNK:

- 30 dni na wychodzące,

- 180 dni przychodzące,

- ujemne saldo złotówkowe pozostało,

- bardzo dawno temu po kółeczku konto złotówkowe było wyzerowane.

Teoretycznie ujemne konto można trzymać latami jak np. aktywuje się NL doładowaniem. Korzystniej jest jednak doładować i aktywować właściwy NL z ewentualnym automatycznym kredytem na usługę.

• 637
  • 2503
  • 8

Automatyczny kredyt

@andrzej1441napisał(-a)

Ostatnio sprawdzałem migrowanie z OFnK na inne oferty na kartę w Orange na stronie MO

Za dużego wyboru to tam nie ma...

orange13.png

• 610
  • 1219
  • 5

Automatyczny kredyt

@andrzej1441napisał(-a)

Ostatnio sprawdzałem migrowanie z OFnK na inne oferty na kartę w Orange na stronie MO przy zablokowanym ujemnym koncie złotówkowym.

Kółeczko ładnie zadziałało.

Po powrocie do OFNK:

- 30 dni na wychodzące,

- 180 dni przychodzące,

- ujemne saldo złotówkowe pozostało,

- bardzo dawno temu po kółeczku konto złotówkowe było wyzerowane.

Teoretycznie ujemne konto można trzymać latami jak np. aktywuje się NL doładowaniem. Korzystniej jest jednak doładować i aktywować właściwy NL z ewentualnym automatycznym kredytem na usługę.

Potwierdzam, że dla DARMOWEGO utrzymania numeru, to dalej działa! Sam teraz tak zrobiłem z 3-ma numerami 😃😁

• 610
  • 1219
  • 5

Automatyczny kredyt

@Ianus72napisał(-a)

@andrzej1441napisał(-a)

Ostatnio sprawdzałem migrowanie z OFnK na inne oferty na kartę w Orange na stronie MO

Za dużego wyboru to tam nie ma...

orange13.png

Oczywiście, że nie ma! Tylko po co? Piszemy tutaj o darmowym utrzymaniu numeru, jak ktoś ma taką potrzebę... 😎