- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router ZTE MC888 problem z 5G
Mam dziwny problem, uruchomiłem za 5zł 5G na tym routerze, najpierw było udawane 5G (czyli tylko LTE) ale potem wskoczyło prawdziwe 5G band N78. Działało chwilę nawet było ponad 400mbits, ale przerwało i nie ma internetu, jak przełączam na LTE tylko jest internet a jak właczam 5G i jeśli załaczy N78 nie ma wogóle internetu. Zauwazylem ze router korzysta z profilu ipv4 a moj S21 z internetipv6 ma to wpływ? Karta w Samsungu działa idealnie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@572net jaką masz odległość od nadajnika, z którym łączy się router? Może odległość jest za duża i nie może nawiązać połączenia na 5G lub nawiązuje z bardzo słabym sygnałem, co powoduje brak internetu lub słaba prędkość.
Być może na nadajniku trwają jakieś prace serwisowe lub awaria.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda na modernizacje nadajnika. Podaj jaki to nadajnik, dopiero po pomiarach PEM można uznać że nadają ciągły sygnał.
Sprzęty (nie tylko routery) nie zawsze sobie radzą z IPv6 i dlatego w routerze dobrze jest właśnie ustawić IPv4. Pokaż jak masz ustawione profil w routerze, być może coś jest źle. Prawidłowe dane są pokazane na stronie Orange.