- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z Hasłem do routera
wczoraj router normalnie działał ale dzisiaj rano przestał działać dlatego weszłem na stronę Huawei i kazali mi wcisnąć reset na routerze i zresetowało potem muszę się od nowa zalogować do routera wiec wpisuje pin potem hasło i wyskakuje mi że błąd wiec wpisuje wszystko z routera i nie działa??.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IgiF5 sprawdź na etykiecie routera, jakie masz hasła do WiFi po resecie routera, jaki numer IP trzeba wpisać, aby się zalogować przez przeglądarkę do ustawień routera. Masz tam również wpisane hasła do logowania przez www.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IgiF5 po restarcie do fabrycznych, podłącz się do routera poprzez kabel lan z zestawu i konfigurację przeprowadż 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Robię wszystko po wi-fi, jestem pod 2,4GHz i zmieniam co chcę a potem przechodzę na 5GHz i zmieniam nazwę 2,4GHz .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek mi też nigdy nie chce się podłączać kabelka do routera. Jak jest możliwość, to konfiguruję przez WiFi, ale @Anonim sposób z podłączeniem kabelka jest na 100 % gwarantowany, że za każdym razem połączę się z routerem i go skonfiguruję. WiFi nie zawsze zapewnia taką możliwość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeuseknapisał(-a)
Mi nie chcę się nigdy kabelka podłączać 😉
Robię wszystko po wi-fi, jestem pod 2,4GHz i zmieniam co chcę a potem przechodzę na 5GHz i zmieniam nazwę 2,4GHz .
Nie zawsze da się po restarcie do fabrycznych, czy po pierwszej instalacji, podłączyć do routera po wi-fi, połączenie kablem lan jest zawsze możliwe i bardziej bezpieczne, bo najpierw się konfiguruje wi-fi + zabezpieczenia, potem je udostępnia.