- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
Cześć,
Wiem, że temat wałkowany... Ja się znów zastanawiam nad przejściem na FTTH od Orange gdyż kończy mi się umowa nie mogę się dogadać z obecnym operatorem ale potrzebuję koniecznie własnego routera i ONT.
Pisaliście że trzeba przy składaniu zamówienia o tym informować, że jest potrzeba ONT. Ale gdzie i jak ? Składać zamówienie przez infolinię sprzedażową i o tym mówić ? Czy przez sklep internetowy (i gdzie to wpisywać) ? W salonie już kiedyś próbowałem zamówić FTTH z ONT i odmawiali, nie da się nie można.
Dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
@Zbyniu_1 najlepiej na infolinii. Możesz kilka razy spytać konsultanta, czy na pewno wpisał ONT w Twoim zamówieniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
Jaką ofertę chcesz wybrać (niektóre wykluczają ONT) i czy sieć będzie Orange czy innego operatora (wtedy masz ONT z automatu)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
Internet 600Mbit + TV. Sieć własna Orange.
Orange założyło światłowód w budynku dzięki moim staraniom (jestem w Zarządzie WM) wic teraz głupio by było gdyby robili mi pod górę.
Do wyboru mam jeszcze Netię po światłowodzie gdzie ONT dają bez pytania, nie ma zabawy z VLANami itp. ale jakość TV podobno słaba bo to zwykły streaming a nie multicasting.
No i T-Mobile (po sieci Netii) ale tam nie można dostać publicznego IP więc odpada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
A internet w jakiej opcji? Bo ONT może być w max do 1Gb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
600Mbit. Zależy mi głównie na uploadzie bo to się przydaje do mojej zdalnej pracy. W MMP po HFC mam 1,2Gbit tylko z tego powodu, że dopiero przy tej prędkości dają 100Mbit (poniżej jest 50 czy 60), inaczej bym został przy 600Mbit w MMP. W Orange uplink 100 Mbit jest już przy 600 więc wystarczy 600.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT do FTTH Orange
Jeżeli 600 to jest max co oferuje Orange na Twoim łączu to ONT chyba będzie z automatu.
- « Poprzedni
- Następny »