Nie można wyświetlić tego widżeta.

ONT do FTTH Orange

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 23
  • 0

ONT do FTTH Orange

Cześć,

Wiem, że temat wałkowany... Ja się znów zastanawiam nad przejściem na FTTH od Orange gdyż kończy mi się umowa nie mogę się dogadać z obecnym operatorem ale potrzebuję koniecznie własnego routera i ONT.

Pisaliście że trzeba przy składaniu zamówienia o tym informować, że jest potrzeba ONT. Ale gdzie i jak ? Składać zamówienie przez infolinię sprzedażową i o tym mówić ? Czy przez sklep internetowy (i gdzie to wpisywać) ? W salonie już kiedyś próbowałem zamówić FTTH z ONT i odmawiali, nie da się nie można.

Dzięki

22 ODPOW. 22

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 447
  • 1724
  • 6

ONT do FTTH Orange

@Zbyniu_1  najlepiej na infolinii. Możesz kilka razy spytać konsultanta, czy na pewno wpisał ONT w Twoim zamówieniu.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2492
  • 11865
  • 102

ONT do FTTH Orange

Jaką ofertę chcesz wybrać (niektóre wykluczają ONT) i czy sieć będzie Orange czy innego operatora (wtedy masz ONT z automatu)?

• 12
  • 23
  • 0

ONT do FTTH Orange

Internet 600Mbit + TV. Sieć własna Orange.

Orange założyło światłowód w budynku dzięki moim staraniom (jestem w Zarządzie WM) wic teraz głupio by było gdyby robili mi pod górę.

Do wyboru mam jeszcze Netię po światłowodzie gdzie ONT dają bez pytania, nie ma zabawy z VLANami itp. ale jakość TV podobno słaba bo to zwykły streaming a nie multicasting.

No i T-Mobile (po sieci Netii) ale tam nie można dostać publicznego IP więc odpada.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1210
  • 4930
  • 24

ONT do FTTH Orange

A internet w jakiej opcji? Bo ONT może być w max do 1Gb.

• 12
  • 23
  • 0

ONT do FTTH Orange

600Mbit. Zależy mi głównie na uploadzie bo to się przydaje do mojej zdalnej pracy. W MMP po HFC mam 1,2Gbit tylko z tego powodu, że dopiero przy tej prędkości dają 100Mbit (poniżej jest 50 czy 60), inaczej bym został przy 600Mbit w MMP. W Orange uplink 100 Mbit jest już przy 600 więc wystarczy 600.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 447
  • 1724
  • 6

ONT do FTTH Orange

@Zbyniu_1  to możesz brać ONT.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1210
  • 4930
  • 24

ONT do FTTH Orange

Jeżeli 600 to jest max co oferuje Orange na Twoim łączu to ONT chyba będzie z automatu.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2492
  • 11865
  • 102

• 12
  • 23
  • 0

ONT do FTTH Orange

Ok, czyli IPTV od Orange też kiszka...