- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki kompatybilny switch do Livebox 3
Dzień dobry, chciałbym doprowadzić internet do pokoi, w sumie około 6 gniazd, w tym by działał multiroom -TV i PS4. Mam 2x livebox 3.0 i rozciągnięte okablowanie pod podłogą.
Prosiłbym o propozycję kompatybilnego switcha (8 portów) do Livebox 3.0.
Z góry dziękuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie znam rozwiązania z dwoma Liveboxami. Sprostuj proszę, dwa Liveboxy, czy dwa dekodery TV? Moim skromnym zdaniem, przy niewielkiej konfiguracji, pod Liveboxem "pójdzie" jakikolwiek w miarę dobry switch który "ogarnie" prędkości z Twojej oferty. W moim rozumieniu posiadasz multirooma po kablu RJ-45, więc jego połączenie z Liveboxem musi być, z tego co wiem, bezpośrednie. Resztę urządzeń możesz połączyć przez dodatkowe urządzenie. Jeśli miałbyś dwa "boxy", niepotrzebował byś rozdzielaczy, ponieważ w każdym z nich są cztery porty Ethernet, czyli wymagane przez Ciebie 8 portów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przepraszam za mój błąd. Mam jeden Livebox 3.0 i dwa dekodery TV (1 jako multiroom -po kablu RJ-45). Livebox ma źródło ze światłowodu.
Czy dobry switch to tylko prędkość [10/100/1000BaseTX(RJ45)] i dobra firma?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podstawą wyboru rozdzielacza, w Twoim wypadku, jest teraz opcja wybranego internetu. Jeśli posiadasz ofertę 100Mb/s, wystarczy niedrogi switch 10/100, jeśli Twoja oferta to 300Mb/s lub 600Mb/s, to musisz rozejrzeć się za porządniejszym rozdzielaczem. Przykład tutaj. Pamiętaj jednak, że jest to tylko propozycja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś