Czy support Orange potrafi zrobic cokolwiek, czy tylko mnie kasować za połączenie?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 35
  • 0

Czy support Orange potrafi zrobic cokolwiek, czy tylko mnie kasować za połączenie?

Część pewnie tak robi, jednak nie oczekujmy, że wszyscy użytkownicy muszą mieć szerszą wiedzę z zakresu IT i usług Orange. To konsultant powinien dążyć do ustalenia przyczyny i rozwiązania problemu, nawet jak jest błahy. Użytkownik płacący za usługę chce z niej korzystać, a nie tracić czas na udowadnianie, że coś nie działa i samodzielne dociekanie przyczyny problemu jak ma to obecnie miejsce. Na pewno nie tłumaczy to zamykania zgłoszeń bez kontaktu czy rozwiązania.

W moim przypadku problemy opisywałem ze wszystkimi szczegółami, każdy miał do nich podgląd w historii czatu itd., a i tak nikt tego nie czytał tylko pytał od zera. Do tego jak opisuje się dokładnie problem, to konsultant potrafi się rozłączyć w krótkim czasie nieaktywności i wznowienie jest już z kimś zupełnie innym i prawie każdy pierwsze co robi zanim pomyśli (o ile mu się w ogóle zachce) to strzela formułkami z ctrl-c ctrl-v.

A już wysyłanie "super ofert" dodatkowych bezpośrednio w trakcie zgłoszenia problemu, którego nie potrafią rozwiązać, to już musiał wymyślić prawdziwy tuz marketingu! Przecież przez takie akcje większość najchętniej rozwiązałaby umowę gdyby mogła, a nie ją rozszerzała.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 136
  • 1223
  • 0

Nie jest tak źle, mi na czacie pani konsultant chciała wmówić, że jak mam ofertę na kartę, to obsługa i ewentualna pomoc tylko w salonie - jeszcze musiałem na nią trafić w krótkim okresie dwa razy, co odsunęło w czasie rozwiązanie pewnego tematu.

A Max to mój ulubiony potykacz 😅 .

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

Raczej konsultanci nie słuchają co mówi klient i jak opisuje problem. Ja za każdym razem mówiłem, że mam problem z zalogowaniem do www, a aplikacja działa, a dowiedziałem się wczoraj, że cały czas jest zgłaszane do serwisu przez konsultantów, że aplikacja mobilna nie działa.