Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zewnętrzna domena w poczcie neostrada

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 38
  • 144
  • 1

Dzień dobry,

mam problem z dodaniem zewnętrznej domeny od home.pl do poczty Neostrady. Wiadomości wychodzą bez problemu jednak nie przychodzą. W poczcie gmail występuje następujący komunikat: 

[The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at https://support.google.com/mail/answer/7720 [smtp.hosting.tp.pl. 217.97.216.202: timed out]. Czy ktoś z Państwa miał podobny problem i mógłby mi pomóc?

* W temacie doprecyzowano kategorię - Wiktor

5 ODPOW. 5

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6568
  • 16388
  • 88

Witam Jaki masz adres SMTP ?
 poczta.neostrada.pl Taki powinien być adres SMTP

• 38
  • 144
  • 1

grzes711_1-1636553469855.png

• 6568
  • 16388
  • 88

@grzes711   Czy na pewno chodzi o pocztę Neostrady? Czy masz inną usługę pocztową wykupioną w Orange?

• 38
  • 144
  • 1

Wydaje mi się ze się nie rozumiemy. Nie chodzi mi o konfiguracje poczty w programie takim jak Outllok albo Thunderbird. Chciałbym skonfigurować moja pocztę (konfiguracja.neostrada.pl) żeby używała zewnętrznej domeny. Załącznik wyżej to zrzut ekranu z edytora rekordow DNS dla domeny (Home.pl).

• 6568
  • 16388
  • 88

@grzes711  Nie znam się dokładnie co do  funkcjonalności poczty Neostrady. Czy do samej poczty Neostrady możesz podpinać inne domeny? Zwykle jeśli jest to tylko z poziomu przeglądarki, a nie klienta pocztowego.