- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze zrywaniem połączenia w grach World Of Tanks oraz League of Legends
Czesc @bialasqq
Znalazłem na stronie World of Tanks, źe jeśli masz problemy z połączeniem to musisz sprawdzić czy połączenia tworzone przez grę są przepuszczane i trafiły na listę dozwolonych połączeń. Możesz potrzebować konsultacji z administratorem swojej sieci lub ze specjalistą. Zaawansowane zapory sieciowe i inne narzędzia do zabezpieczania sieci mogą filtrować ruch na podstawie protokołów i portów. Sprawdź dokładnie ustawienia bezpieczeństwa sieci i/lub do testów chwilowo wyłącz je (całkowicie).
W nawiązaniu do wypowiedzi kolegi w powyższym poście przesyłam Ci znalezione na stronie supportu World of Tanks protokoły i porty sieciowe jakie trzeba wpisac aby gra nie miała problemów z połaczeniem
- Adresy IP EU1: 92.223.1.0 – 92.223.3.255
- Adresy IP EU2: 92.223.20.0 – 92.223.23.255
- Dodatkowy zakres adresów IP może być wymagany do komunikacji głosowej (Vivox).
- Porty TCP gry: 80, 443, 5222, 5223 (logowanie, garaż i usługa czatu)
- Porty UDP gry: 53, 3432, 3478, 3479, 5060, 5062, 12000–29999, 30443, 32800–32900
Zezwól WorldOfTanks.exe na wykorzystywanie protokołów UDP i TCP.
Dla potwierdzenia przesyłam Ci linka do tego tematu supportu World of Tanks Rozwiązywanie problemów z połączeniem https://wargaming.net/support/pl/products/wot/article/10196/?redirect_lang=pl&lang=pl
Spróbuj tych ustawień może udać się rozwiązać Twój problem z tą grą 🙂
@bialasqq jeśłi chodzi o grę League of Legends i błąd, który towarzyszy czyli vanguard van 57 oznacza, że Vanguard nie działa ( bład z połączeniem z programem Vanguard). Rozwiazaniem jest odinstalowanie Riot Vanguard i zainstalowanie go ponownie. Po prostu wchodzisz w zainstalowane aplikacje na Windowsie i odinstalowujesz Riot Vanguard. Później klient Riot sam poprosi Cię o ponowną instalację.
Równiez przesyłam Ci strone supportu dotyczacą LOL-a Vanguard – kody błędów i rozwiązania (LoL) https://support-leagueoflegends.riotgames.com/hc/pl/articles/26932165816851-Vanguard-kody-b%C5%82%C4...
Daj znać czy pomogło 🙂
Szczęśliwego Nowego Roku 2026 😎
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »