- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z podłączeniem switcha do modemu tplink
Witam.
Dotychas korzystałem z internetu w komputerze bezpośrednio kablem od modemu. Nadszedł moment gdy chciałem podłączyć drugie urządzenie po kablu (ciągnięcie kolejnego kabla aż do modemu nie wchodzi niestety w grę) za pomocą switcha NETIS ST3105S.
Tu zaczynają się schodki bo sygnał nie przechodzi przez ten switch typu plug and play. Jakie powinny być ustawienia na modemie by wszystko powinno być bezproblemowo?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jaki masz dokładnie router, chodzi nam o model. A nie masz w tym routerze paru wyjść ethernet??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam modem TP-link td-w8950N. Owszem, mam kilka wyjść ethernet, ale jak pisałem, puszczenie kolejnego kabla bezpośrednio z modemu nie wchodzi w grę 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A wifi?? Można dokupić adapter wifi i może w ten sposób pozbędziesz się problemu z kablami??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no właśnie drugie urządzenie ma wbudowane wifi, ale ten TP-Link ma fatalny sygnał i nie daje rady na dłuższą metę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To polecam wzmacnacz WiFi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten netis ST3105S Szybki przełącznik Ethernet zapewnia łatwy sposób na rozbudowę sieci przewodowej z 5 portów 10 / 100Mbps Auto-Negotiation RJ45. Wszystkie porty obsługują funkcję Auto MDI / MDIX, co eliminuje konieczność stosowania kabli krosowych lub portów uplink. Wraz z plug and play & Green funkcją zasilania może zapewnić Państwu niedrogie, łatwe w obsłudze, wysokiej wydajności, bezproblemową i standardową aktualizację, aby poprawić swoją starą sieć do sieci 100Mbps