Bratkowice 439 - Brak zasięgu w systemie Orange, mimo obecności w SIDUSIS (POPC)

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 12
  • 0

Bratkowice 439 - Brak zasięgu w systemie Orange, mimo obecności w SIDUSIS (POPC)

Dzień dobry, mam problem z dostępnością światłowodu w Bratkowicach 439. Mapa rządowa pokazuje, że mój dom jest w zasięgu (inwestycja POPC od Voice Net), ale w systemach Orange adres jest niewidoczny. Pani na czacie sugerowała brak umowy z właścicielem kabla. Czy moderatorzy mogą zweryfikować, czy faktycznie nie możecie tam świadczyć usług na łączach BSA? Mam u Was duży pakiet Orange Love i chciałbym go utrzymać.

W załączniku przesyłam screeny z mapy i rozmowy z czatu.

Screenshot_20260119_234747_Gallery.jpgScreenshot_20260119_234738_Gallery.jpg

11 ODPOW. 11

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1569
  • 6411
  • 59

@leodime123 z Twojego screena nie wynika, którzy operatorzy świadczą usługi pod Twoim adresem, pytaj w Voice-Net najprawdopodobniej jeszcze nie wszystkie sprawy dopięte po między operatorami. Ja długo "walczyłem" z VN zanim internet zaczął działać na ich kablach.

Wg strony na którą się powołujesz, ani VN, ani Orange nie świadczą na ten moment usług światłowodowych pod tym adresem, więc sieć pewnie jeszcze nie gotowa:

Bez tytułu.png

• 4
  • 12
  • 0

Tak masz racje, tu dołączam dwóch operatorów na zdjęciach.

Screenshot_20260120_002643_Chrome.jpgScreenshot_20260120_002638_Chrome.jpg

• 1569
  • 6411
  • 59

@leodime123  zgłosiłeś zapotrzebowanie przez stronę internet.gov.pl?

• 4
  • 12
  • 0

@Glut tak, oczywiście. Teraz czekam na odpowiedź, ale raczej nie będzie to tak szybko nie? 

• 1569
  • 6411
  • 59

@leodime123  wg tego co widać możesz próbować w NEXET jeśli chodzi o światłowód.

• 4
  • 12
  • 0

Obecnie posiadam pakiet Orange Love, ale systemy sprzedażowe oraz konsultanci na czacie widzą pod moim adresem jedynie "kablowe parowe miedziane" z prędkością do 80 Mb/s. Konsultantka Lidia poinformowała mnie również o prawdopodobnym braku umowy z właścicielem sieci.

​Jednak zgodnie z aktualnymi danymi z serwisu internet.gov.pl, pod moim adresem znajduje się aktywna infrastruktura światłowodowa firmy NEXET Sp. z o.o.. Co więcej, Orange Polska S.A. jest tam wymienione jako operator świadczący usługi na tym łączu.

​W związku z tym:

1. ​Złożyłem już oficjalny formularz popytu przez stronę Orange.
  2. ​Zgłosiłem weryfikację danych w systemie SIDUSIS (internet.gov.pl).

​Proszę moderatorów o sprawdzenie, czy dla tego konkretnego obszaru (Bratkowice, infrastruktura Nexet) została już uruchomiona sprzedaż w modelu BSA. Jeśli tak, proszę o pomoc w aktualizacji bazy RFS, abym mógł przedłużyć umowę Love z przejściem na światłowód. Dane klienta (numer ewidencyjny) mogę podać w wiadomości prywatnej.

Screenshot_20260120_002643_Chrome.jpgScreenshot_20260120_002638_Chrome.jpg

• 1569
  • 6411
  • 59

Bratkowice 439 – brak widoczności światłowodu na łączach NEXET w systemie Orange

@leodime123  to załatwiaj w BOK, lub pisz oficjalne pismo do Skierniewic nie tutaj.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3267
  • 14369
  • 81

W którym miejscu jest napisane, że Nexet udostępnia infrastrukturę światłowodową dla Orange, pod twoim adresem?  Bo screeny które wrzuciłeś mówią coś innego.

Tak napisałeś :

"Co więcej, Orange Polska S.A. jest tam wymienione jako operator świadczący usługi na tym łączu."

A potem załączyłes zrzut ekranu, który temu przeczy. Orange świadczy pod twoim adresem usługi na miedzi z czyli tzw VDSL.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2351
  • 7123
  • 228

@leodime123 

Źle interpretujesz te zapisy. Masz wymienione na jakim medium kto świadczy swoje usługi. Orange tylko na miedzi.