- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy na linii CS:GO > Światłowód
@Banan922Do niektórych hostów jest fajnie ale nie do wszystkich 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bardzo bardzo rzadko widuję pobieranie/uploadowanie z pełną prędkością. Pełna prędkość jest jedynie na speedteście 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Akurat pobieranie i wysyłanie bardzo często jest w pełnej prędkości, jak mam 100 Mbps tak mam często 13.5 MB/s czy nawet więcej - wysyłanie również około 1,3-1,4 MB/s. Natomiast ping, to inna kwestia - niestety na niekorzyść 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To chyba kolejny dowód że woj. łodzkiemu nadali niższy priorytet nie tylko odnośnie pingów ale również transferu. Dziwne że na speedtestach zawsze jest super prędkość a podczas realnego używania internetu jest kiepsko? Hmm ja na Steamie widywałem prędkości 10mb/s + , ale tylko tam 😄
Jednak nie tylko tam, jeszcze z google drive dzisiaj mi szło 12mb/s xD Jednak to i tak 30% mojego łącza...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sieć Średnia prędkość pobierania
Orange Polska | 12.2 Mbps |
UPC Polska | 60.6 Mbps |
Vectra Broadband | 47.2 Mbps |
Netia SA | 14.7 Mbps |
T-mobile Polska | 13.2 Mbps |
Multimedia Polska S.A. | 30.8 Mbps |
INEA S.A. | 53.9 Mbps |
Orange Mobile | 10.5 Mbps |
Play | 8.2 Mbps |
Cyfrowy Polsat | 8.3 Mbps |
Cieszy to moje oczy, kiedy widzę jak Orange zalicza spadek poza 10 największych dostawców internetu w Polsce przez Steam. Niedawno chwaliliście się najszybszym pobieraniem ze Steama - 68 Mbps. Dzisiaj nie ma was w pierwszej 10 i spadacie dalej. Dlaczego? Wszyscy wiedzą - routing słaby, nikt z tym nic nie robi. To po co się klienci męczyć z wami mają? Z takim podejściem to będziecie spadali dalej a i tak nic nie zmienicie - bo po co? 😉 Miód dla moich oczu kiedy Orange Światłowód notuje spadek klientów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, nie wiem czy nie zauważyłeś jednej rzeczy. Mianowicie obecnie nie ma wydzielonego Orange Światłowodu. Wcześniej był: https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=111357
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód jest wydzielony. Był na 4 miejscu, spadł na 6. Potem spadł na 10. Teraz wypadł z zestawienia, nie lej wody 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Coś w to powątpiewam. Chociaż nie ma historii żeby to sprawdzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdziłem z ciekawości i wow.. chyba pierwszy raz widzę taką prędkość z googledrive 😄
Sprawdziłem również Awesomenauts w którą kiedyś grałem na steam, ale pingi Orange mi na to nie pozwalały i tam jest gorzej z downloadem, dobiło raz do 38mb/s a później po 12-25mb/s. Może zaniżanie prędkości to też od dysku bo wrzuca + rozpakowuje pliki w tym samym czasie.
Tak czy tak ''wow''. Szkoda ze pingi w grach to nadal dno i metr mułu.
Bułgaria, gdzie powinno być 50 ms. Jest tyle: https://prnt.sc/lcu0dq
U.S wschodnie wybrzeże gdzie powinno być 100-110 ms a jest... https://prnt.sc/lcu0ly
6 ms na wyjściu w Warszawie a pingi jakbym mieszkał na północy Norwegii albo koło bieguna północnego 😄
Pingi coraz gorsze albo mi się wydaje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan922 nie wydaje Ci się.
Od dłuższego czasu już Orange ma problemy z pingiem - ja, kilku moich znajomych z wielu miast i wielu uzytkownikow tego forum ma problemy z utratą pakietów w pewnych godzinach, z disconnectami, ogólnie ze stabilnoscia polaczenia. A co robi Orange? Nic 😛
Przeciążona sieć w każdym mieście, ale oni mają zapas łącza!
No fakt, na localhost to i ja mam zapas łącza.
Ale przecież oni nic nie gwarantują... Więc nie ma problemu, nie? 😛
Szkoda tylko, że są same spadki - liczby klientów, dochodów, przychodów - ale Orange nic nie widzi - takich to mają kompetentnych pracowników na stanowiskach decyzyjnych 😉 Wystarczyłoby wykonać pewne inwestycje w infrastrukturę - światłowodów coraz więcej, ale co z tego jak nie ma możliwości obsłużenia oferowanej przepustowości... Tak to jest jak się liczy na jak największe zyski a klientów ma w nosie.