Nie można wyświetlić tego widżeta.

internet

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 7
  • 2
  • 0

internet

Witam za pewne sprawy już kilkukrotnie pisano o tym ale nie mogę dojść do tego. Temat jest taki z internetem mobilny. Pobiera mi kb gdy telefon jest w stanie spoczynku jak go nie używam. Miałem włączona lokalizację po GPS wfi i sieci komórkowej. Wyłączyłem to i dalej mi ściąga. 

12 ODPOW. 12

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2954
  • 7734
  • 198

internet

Taki urok smartfonów. Zawsze system lub jakaś aplikacja ma nieodpartą potrzebę połączyć się z siecią i coś tam posprawdzać.

• 7
  • 2
  • 0

internet

Ok ale jest jakieś obejście tego. Czy po prostu wejść w aplikacje i powylaczac użycie danych w sieci komórkowej 

• 2954
  • 7734
  • 198

internet

Ile tych danych pobiera kilka kB ? Nie masz pakietu internetu ? Wyłączając dane komórkowe sprzęt straci funkcjonalność.

• 7
  • 2
  • 0

internet

Wczoraj np. 3 razy po 50 kb w nocy 50 kB i tak codziennie.  Nawet trafi się 1.2 GB Mam pakiet internet 20 GB. To co po prostu tak musi być, ale trochę bez sensu. 

• 2954
  • 7734
  • 198

internet

Tak. Te 1,2 GB to pewnie jakieś aktualizacje, sprawdź czy masz włączone aktualizacje automatyczne. Jeśli tak, możesz zmienić na ręczne i będziesz kontrolował zużycie danych.

Ok. 6 MB miesięcznie przy Twoim pakiecie to nic.

• 7
  • 2
  • 0

internet

No wlasnie aktualizacje mam włączania tylko na wfi i to ręcznie zaakceptowanie

• 2954
  • 7734
  • 198

internet

To sprawdź w telefonie zużycie danych przez aplikacje. dowiesz się, która pobrała te GB.

• 7
  • 2
  • 0

internet

A podpowiedź kolego jak sprawdzić ? 

• 2954
  • 7734
  • 198

internet

Ustawienia > użycie danych. Tam masz podgląd zużycia danych przez dane komórkowe i WiFi.