- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoWiFI przez Aplikacje i blokada rozmow miedzynarodowych wychodzacych
Witam. Zablokowalem polaczenia miedzynarodowe wychodzace. Jednak one dalej sa aktywne przez aplikacje WiFi Calling. W ten sposob jest to dla mnie pulapka kosztow. Jestem za granica, mam OnePlusa (czyli dualsim) i odpalajac apke wifi calling ona jest omyslna aplikacja wykonywania WSZYSTKICH rozmow. Czyli dzwoniac na numer niemiecki (druga karta jest niemiecka) leci przez wifi calling orange automatycznie rozmowa miedzynarodowa!!! - pomimo ze miedzynarodowe wychodzace sa zablokowane.
Ludzie - to jakas paranoja! Prosze o pomoc!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież można tą 2 kartę si wyłączyć, nie będzie ci wtedy Orange naliczać $, jak nie będziesz z wi-fi korzystać, włączasz 2 kartę sim, ale masz rację, powinna być blokada połączeń międzynarodowych i po wi-fi, niedopracowane to jest, Pomysł zrób na forum, może to coś da, na blogu Orange można to też poruszyć, można zgłoszenie zrobić poprzez czat, innych pomysłów nie mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzieki. Ale tej drugiej karty nie moge wylaczyc - ja tutaj zyje - 90% telefonow to jest ta karta niemiecka. Gdzie mowisz umiescic ten watek? Wystarczyla by mi tez mozliwosc wyboru dialera przy wiebieraniu numeru - natywny lub przez wifi calling orange. Ta apka jest troche za bardzo agresywna.