Strefa Biurowa

Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 0
  • 0

Strefa Biurowa

Moja lokalizacja ustaliła sie w innym miejscu niż ja aktywowałem i nie wiem jak sprawdzić czy nie pobiera mi z pakietu poza strefa i czy w ogóle znajduje sie w strefie
9 ODPOW. 9

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2850
  • 4797
  • 121

Strefa Biurowa

Wojcky__ napisał(-a):
Moja lokalizacja ustaliła sie w innym miejscu niż ja aktywowałem i nie wiem jak sprawdzić czy nie pobiera mi z pakietu poza strefa i czy w ogóle znajduje sie w strefie

Witam

Pytanie trochę mało sprecyzowane. Ustalenie lokalizacji a jej aktywacja...inne miejsce, jak to rozumieć? Jeśli różnica mieści się w zakresie 500m dane pobierane będą z pakietu biurowego, jeśli natomiast odlegóść jest większa, będzie pobierało dane z poza strefy...skąd są pobierane dane powinienno być dostępne w "Dla małych i średnich firm / Mój Orange / Zarządzaj / Usługi ekstra"

Przy ponownym wyznaczaniu strefy, usługa ta jest już płatna...10pln

• 3
  • 0
  • 0

Strefa Biurowa

Chodzi o to, ze aktywowałem Internet na ulicy x, a lokalizacja aktywowała sie na ulicy y. I odległość miedzy nimi przekracza 500 m

• 2850
  • 4797
  • 121

Strefa Biurowa

W takim razie na pewno pobiera dane z pakietu poza strefą. Musisz ponownie wyznaczyć strefę biurową. Koszt to 10zł. Nie oriętuję się konkretnie w usłudze, ale powinno być w ustawieniach automatyczne ustalenie strefy, według danych z BTS...

• 3
  • 0
  • 0

Strefa Biurowa

Czyli musze płacić, mimo iż błędna lokalizacja nie wynika z mojej winy ?

• 2850
  • 4797
  • 121

Strefa Biurowa

Proponuję złożyć reklamację w BOK. Opisz im dokładnie co i w jaki sposób poszło nie tak. Myślę że podpowiedzą co zrobić z Twoim problemem...

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 16
  • 5
  • 2

Strefa Biurowa

Skąd przypuszczenie, że strefa jest w nieodpowiednim miejscu? Powinna ona wyznaczyć się automatycznie, przy nawiązaniu pierwszego połączenia z karty SIM.

Gdzie masz aktywną sterfę - na pewno możesz sprawdzić np. na infolinii.

Jeśli nie masz karty dodatkowej do transmiji i nie przemieszczasz się z internetem mobilnym, to po zalogowaniu do Mój Orange (czy to na www.orange.pl, czy w apliakcji na telefon) na konto internetu Biurowego możesz sprawdzić status zużycia pakietu 60 GB - tego, który przysługuje poza strefą. Zużycia pakietu ze strefy nie sprawdzisz, ale jeśli z pakietu poza strefą nie ubywa danych - to znaczy, że strefa działa i jest ok 🙂

Jeśli masz już rachunek za ten internet mobilny, to na rachunku szczegółowym, o ile się nie mylę, powinien być podział na połączenia zrealizowane w ramach strefy (opisane jako strefa domowa) i pozostałe - można by zatem sprawdzić, czy połączenia są realizowane w ramach pakietu biurowego.

Jeśli sprawa jest pilna - najlepiej sprawdzić, gdzie jest strefa przez kontakt z BOK-iem 🙂

• 2850
  • 4797
  • 121

Strefa Biurowa

@Wojcky__, czy są jakieś postępy w Twojej sprawie?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 0
  • 0

Strefa Biurowa

Tak, nie pobiera mi transfery z poza strefy wiec mimo innej lokalizacji jest spoko.

• 2850
  • 4797
  • 121

Strefa Biurowa

Super, a weryfikowałeś to przez BOK czy inaczej?