- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
Wojcky__ napisał(-a):
Moja lokalizacja ustaliła sie w innym miejscu niż ja aktywowałem i nie wiem jak sprawdzić czy nie pobiera mi z pakietu poza strefa i czy w ogóle znajduje sie w strefie
Witam
Pytanie trochę mało sprecyzowane. Ustalenie lokalizacji a jej aktywacja...inne miejsce, jak to rozumieć? Jeśli różnica mieści się w zakresie 500m dane pobierane będą z pakietu biurowego, jeśli natomiast odlegóść jest większa, będzie pobierało dane z poza strefy...skąd są pobierane dane powinienno być dostępne w "Dla małych i średnich firm / Mój Orange / Zarządzaj / Usługi ekstra"
Przy ponownym wyznaczaniu strefy, usługa ta jest już płatna...10pln
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
W takim razie na pewno pobiera dane z pakietu poza strefą. Musisz ponownie wyznaczyć strefę biurową. Koszt to 10zł. Nie oriętuję się konkretnie w usłudze, ale powinno być w ustawieniach automatyczne ustalenie strefy, według danych z BTS...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
Proponuję złożyć reklamację w BOK. Opisz im dokładnie co i w jaki sposób poszło nie tak. Myślę że podpowiedzą co zrobić z Twoim problemem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strefa Biurowa
Skąd przypuszczenie, że strefa jest w nieodpowiednim miejscu? Powinna ona wyznaczyć się automatycznie, przy nawiązaniu pierwszego połączenia z karty SIM.
Gdzie masz aktywną sterfę - na pewno możesz sprawdzić np. na infolinii.
Jeśli nie masz karty dodatkowej do transmiji i nie przemieszczasz się z internetem mobilnym, to po zalogowaniu do Mój Orange (czy to na www.orange.pl, czy w apliakcji na telefon) na konto internetu Biurowego możesz sprawdzić status zużycia pakietu 60 GB - tego, który przysługuje poza strefą. Zużycia pakietu ze strefy nie sprawdzisz, ale jeśli z pakietu poza strefą nie ubywa danych - to znaczy, że strefa działa i jest ok 🙂
Jeśli masz już rachunek za ten internet mobilny, to na rachunku szczegółowym, o ile się nie mylę, powinien być podział na połączenia zrealizowane w ramach strefy (opisane jako strefa domowa) i pozostałe - można by zatem sprawdzić, czy połączenia są realizowane w ramach pakietu biurowego.
Jeśli sprawa jest pilna - najlepiej sprawdzić, gdzie jest strefa przez kontakt z BOK-iem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz