- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z extra eSIM w Apple Watch Ultra 3
UPDATE:
Kontaktował się ze mną technik i skończyło się na wymianie karty extra eSIM w zegarku i kilka restartów zegarka i telefonu. Niestety radość trwała pare dni
W międzyczasie zmieniłem telefon który został zainstalowany od zera i dziś problem pojawił się ponownie.
Co ciekawe, czasami można się do mnie dodzwonić czasami nie - i wątpliwe, ze to problem karty extra eSIM tak w ogóle.
jak to wyglada? ano dzwonie do siebie z innego numeru:
1. poczta
2. poczta
3. jest udane polaczenie
4. udane polaczenie
5. poczta
6. udane
7. poczta
I tak dalej i tak dalej
nie sadze ze jest to wina kart esim czy telefonu/zegarka bo gdyby było problem to albo by działało albo nie. tutaj problem występuje raz/dwa albo nie. wkurza mnie tylko, ze na infolinii rozmawiają ze mną jak z kretynem, mówiąc , ze może to kwestia ustawień telefonu lub zegarka - ale przecież Orange sprzedaje te telefony oraz zegarki, wiec chyba powinni wiedzieć od dawna czy cos działa w ich sieci prawidłowo lub nie. i nie, NIE MA takich ustawień w telefonie które mógłby losowo blokować odbieranie telefonów
szlag mnie trafia normalnie i jestem mega blisko rozwiązania z nimi umowe - place co miesiąc rachunki punktualnie a dostaje serwis który nie jest dobrej jakości.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »