Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie przychodzą SMS kody z banku

ROZWIĄZANE
Madzia2264
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Zadzwoniłam 3 raz. Wszystko jest w porządku 

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@Madzia2264napisał(-a)

Super, tylko jak ja mam się dostać do konsultanta na infolinii? Zanim przejdę przez tego automatycznego gościa to świt nastanie.

Mów do niego nie na temat :-) Powtarzaj połącz z konsultantem.

Madzia2264

Sprawa rozwiązana. Dziękuję wszystkim za pomoc. Życzę miłego dnia Emotikon: Szczęśliwy

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

A możesz napisać co było?
Madzia2264

Zadzwoniłam do banku, potwierdzili, że numer jest poprawny, powiedziałam o wszystkim co zrobiłam (karta sim w innym telefonie, inna apka do wiadomości, restart telefonu, czyszczenie wiadomości, że wszystkie smsy z banku przychodzą prócz tych 3d secure, itd.) wtedy przelaczono mnie do innego konsultanta, coś zrobił, ja ponowilam zakup i działa, kod doszedł.

Także jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jeśli będziecie mieć problem w banku to drazcie temat dopóki tego nie rozwiążą Emotikon: Szczęśliwy

Anonim
Nie dotyczy

@Madzia2264  więc problem był po stronie banku, fajnie że to naprawili 😎

Anonim
Nie dotyczy

@Madzia2264napisał(-a)

Zadzwoniłam do banku, potwierdzili, że numer jest poprawny, powiedziałam o wszystkim co zrobiłam (karta sim w innym telefonie, inna apka do wiadomości, restart telefonu, czyszczenie wiadomości, że wszystkie smsy z banku przychodzą prócz tych 3d secure, itd.) wtedy przelaczono mnie do innego konsultanta, coś zrobił, ja ponowilam zakup i działa, kod doszedł.

Także jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jeśli będziecie mieć problem w banku to drazcie temat dopóki tego nie rozwiążą Emotikon: Szczęśliwy

Z tym bankiem są takie problemy, nawet w sieci o tym piszą, dobrze że nie korzystam z ich usług.

Madzia2264

Problemy z tym bankiem są niczym w porównaniu do Orange. Obecny numer mam u nich od 10 lat, a w ogóle jestem ich klientka od samego początku. Przez pierwsze 3-4 miesiące po przedłużeniu jakiejkolwiek umowy u nich mam problemy, zawyzone faktury, odcięte usługi... 

"Prędzej uwierzę, że mnie okradli przez Orange niż przez to, że nie zamknęłam drzwi od mieszkania"

531halli
Poziom 5, Obserwator Przestworzy

Potwierdzam problem. Mam kartę w Orange i u innego providera. I dwa konta w santanderze. Santander generuje kody które nie dochodzą. Notorycznie. Problem musi być w zdefiniowaniu kodu transmisji sms'a - ten sam bank, ten sam provider, linia serwisowa twierdzi, że kody zostały wygenerowane. Z jednego konta dochodzą z innego tylko czasami albo wcale. Wszystkie sztuczki z czyszczeniem buforów, włączaniem wyłączaniem itd, nie działają. Bywają dni lepsze i gorsze. Pewnie szwagier prezesa jest szefem IT, zmieniam bank. 

531halli
Poziom 5, Obserwator Przestworzy

nie naprawili, problem istnieje dalej i nie ma nikogo, kto by się tym zajął. Linia serwisowa nie jest w tym zakresie kompetentna a opiekuna klienta to nie interesuje - "bo to sprawa techniki".