- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet Biurowy LTE zużycie
Witam
Coś mnie pokusiło i zamówiłem 2x Internet LTE 999GB od Orange niby wszystko ładnie pięknie ale do rzeczy.
Karty wsadzone w mikro tiki z antenami kierunkowymi około 50 do 70Mb wiec jak na firmę kilku osobową nawet ok, zużycie jakie było to maks 500gb na jednej karcie i na drugiej koło 200gb według routera rozbieżności było minimalne wiec miałem pod kontrolą kto i co robi jak i zużycie na dany okres rozliczeniowy.
Jakie było moje zaskoczenie gdy wczoraj dowiedziałem się ze jedna z kart została odłączona od sieci z powodu braku pakietów 😐 ok... jadę sprawdzam ale powinno zostać ponad 600gb... wchodzę na moje Orange jest 644gb... dzwonie do Orange dowiaduje się ze nie sorry zużył Pan cały Internet włącznie z pakietem 60gb poza strefa biurową.. po kilku zdaniach kazałem sprawdzić swoje zużycie w tym okresie rozliczeniowym iii uwaga najlepsze nie zużył Pan całego pakietu ale według programu tak,
myślałem ze mnie szlak trafi tłumacze ze internet jest w Firmie i musi działać niech coś zrobi z tym zgłoszenie do 24h naprawią.... (Biurowy do 24h naprawa kupa śmiechu)
Mija 24h dzwonie co z internetem sorry ale coś poszło nie tak w zgłoszeniu teraz powinno być ok ale znów 24h 😐 nie mija 5 minut dzwonią z 2 siedziby ze oni też nie mają internetu i powtórka z rozrywki.
Czy wy tez macie takie problemy z nimi ? co mam teraz zrobić jechać kupić od kogoś innego Internet przecież tak nie mogę prowadzić działalności od 5h wiszę na telefonie i słucham w kółko ze coś jest nie tak z Internetem (karta od t-Mobile i Orange ze stacji benzynowej działa idealnie 🙂 karta na abonament już nie..)
Czy mogę rozwiązać umowę z winy Orange jak by nie było naraża mnie na spore straty ponieważ prowadzę działalność która działa w 90% przez Internet (innego jak LTE nie mogę mieć szukałem długo nikt nie chce podpiąć przewodu nie mówiąc o światłowodzie)
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedz, rozumiem założenie lejka na osoby które przesadzają z pobieraniem ale z 2 strony pełna prędkość do 1024gb a nie kasowanie transferu bo coś tam... jak dla mnie wysoko nie odpowiedzialne zagranie tym bardziej ze nigdy nie przekroczyłem granicy a nawet się do niej nie zbliżałem.
Dobija mnie tylko to ze przy zakładaniu upierali się Internet biurowy dla firm szybko załatwiamy problemy będzie Pan zadowolony a teraz jadę na doładowaniach na kartę aby mogli pracować ... żenada