- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Jeśli macie karty SIM a nie eSIM - zacząłbym od przełożenia jego karty do Twojego urządzenia i sprawdzenia czy wtedy działa.
A jednocześnie napisałbym ticketa do admina platformowej sieci z Norwegii z problemem i poprosił o sprawdzenie tego po jego stronie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Mam tablet Samsung na miejscu z opcją dzwonienia i tam właśnie mam kartę abonamentową plusa .Juz przekładałem .Plus zadziałał na iPhone odrazu ,Orange niestety nie zadziałał na tablecie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, ale to nie pomaga nam w zdebugowaniu problemu. Pytanie, czy karta SIM abonamentowa Orange na której działa VoWiFi u Twojego kolegi, zadziała również z VoWiFi w Twoim telefonie i czy Twoja karta w telefonie kolegi nie działa w zakresie VoWifi.
Jeśli tak będzie, to sugestia że coś jest nie tak z siecią operatora i konfiguracją Twojego numeru.
Jeśli nie, to sugestia, że coś jest nie tak z siecią zarządzaną przez admina z Norwegii lub z lokalnymi ustawieniami Twojego telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuję jutro.Dzieki za podpowiedz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzając upewnijcie się, że telefony łączą się do tego samego WiFi i do tego samego access pointa, oraz czy nie macie aktywnego żadnego VPN - czasami organizacje blokują VoWiFi w niektórych swoich sieciach, a nawet w niektórych wybranych access pointach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
My mamy tylko jedną sieć WiFi do której możemy się podłączyć .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 Niech Orange włączy czy wyłączy i włączy vowifi na tym trefnym numerze, ewidentnie jest to problem z usługą, nie siecią WiFi w domu 😎
I nie wspominaj o sms po WiFi 🥸
Masz problem z rozmowami po vowifi i tyle 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostałem odpowiedź na reklamację ,że nie uznają jej i że usługa sms po WiFi została wycofana.Niestety nie mogę opublikować tutaj tego maila od orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z odpowiedzi wynika, że standardowo konsultant nie zrozumiał problemu. SMS przez WiFi nie został wycofany.
Konsultant zasugerował też nieprawidłowy opis problemu na stronie, gdyż prawidłowy opis obecnie wygląda tak:
Masz ekstra eSIM?
"My mamy tylko jedną sieć WiFi do której możemy się podłączyć ." - macie jeden AP czy kilka?
Nie używasz VPN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie używam VPN .Na całej platformie jest około 30 AP.