- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W sklepie Google Play, przy opisie aplikacji Mój Orange jest podany e-mail. Czy on w ogóle jest aktywny? Pisałem na niego wielokrotnie, ale nigdy nie dostałem żadnej odpowiedzi. Jak się kontaktować, aby przekazać swoje uwagi co do aplikacji?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Tak, ten adres mailowy w sklepie jest aktywny, jest to dla nas dodatkowe źródło do pozyskiwania komentarzy Klientów, z którymi na bieżąco pracujemy, aby aplikacja MO była jeszcze lepsza dla użytkowników, nie na wszystkie komentarze udzielamy odpowiedzi. Jeżeli Klient oczekuje odpowiedzi, prosimy w wysłanej odpowiedzi na skrzynkę o pozostawienie prywatnego adresu mailowego do kontaktu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Tak, ten adres mailowy w sklepie jest aktywny, jest to dla nas dodatkowe źródło do pozyskiwania komentarzy Klientów, z którymi na bieżąco pracujemy, aby aplikacja MO była jeszcze lepsza dla użytkowników, nie na wszystkie komentarze udzielamy odpowiedzi. Jeżeli Klient oczekuje odpowiedzi, prosimy w wysłanej odpowiedzi na skrzynkę o pozostawienie prywatnego adresu mailowego do kontaktu.