- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć. Od wczoraj mam nowy laptop na którym nie działa mi połączenie z praca przez vpn barracuda ale tylko u mnie w domu. Gdy jestem u brata a on też ma ten sam modem 5 domów dalej wszystko działa. Informatyk dopiero w poniedziałek będzie mógł sprawdzić co jest nie tak a mi zależy by w weekend nadrobić zaległości z piątku gdzie kilka godzin z bratem szukaliśmy przyczyna ale zakończyliśmy fiaskiem 😞 proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kasia222 spróbuj tak:
1. Na kompie: Ustawienia -> Sieć i Internet -> Wi-fi -> tutaj jeśli jest wybrany profil publiczny, to do zmiany na prywatny, jeśli to nie zadziała, to ewentualnie niżej na konfiguracje zapory i wyłączyć dla tego profilu zaporę,
2. Na menu funboxa: Zaawansowane -> Konfiguracja zapory -> profil średni, a jak nie zadziała to na niski bym dał.
Jak to nie zadziała, to przywróciłbym ustawienia początkowe w Windowsie, może to pomoże 🤔
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie łaczy z vpn przez funbox 6
@Kasia222 sprawdź po jakim publicznym IP się łączysz na modemie . W menu będzie ipv6 w loginie, to to wywal...wymus ipv4 czyli sam login bez końcówki z IPV6
Sprawdz też szyfrowanie i zmień na Wpa2-psk
Jeśli się oczywiście łączysz po wifi6 to i zmień na testy na wifi5
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kasia222 Jak łączysz się po WiFi czy eth, na jakim systemie operacyjny ? I jaki masz poziom zabezpieczeń na funboxie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłam po brata zaraz przyjdzie i to sprawdzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jest ipv4 i wifi działa połączenie przez WPS
internet działa normalnie tylko nie vpn
windows 11 pro x64
był resetowany do ustawien fabrycznych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kasia222 weź sprawdź na kablu najlepiej tym z zestawu może coś z firewallem masz .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no to na kablu dziala vpn sie łaczy ale to nie moze zostac bo za krotki kabel a pokoj siostry jest na górze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kasia222 spróbuj tak:
1. Na kompie: Ustawienia -> Sieć i Internet -> Wi-fi -> tutaj jeśli jest wybrany profil publiczny, to do zmiany na prywatny, jeśli to nie zadziała, to ewentualnie niżej na konfiguracje zapory i wyłączyć dla tego profilu zaporę,
2. Na menu funboxa: Zaawansowane -> Konfiguracja zapory -> profil średni, a jak nie zadziała to na niski bym dał.
Jak to nie zadziała, to przywróciłbym ustawienia początkowe w Windowsie, może to pomoże 🤔
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zrobilismy pierwszy punkt caly a w funbox wczesniej juz zmienione na profil niski bylo ale dalej nie dziala
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hurra, a za szybko się poddaliśmy. Komputer uruchomiłam ponownie i spróbowałam się połączyć jeszcze raz i działa 😂 Dziękuje serdecznie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »