- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa wersja apki Mój Orange - 4.0.x (Android, iOS, Windows 10 Mobile)
W Sklepie Play została udostępniona nowa wersja aplikacji Mój Orange dla Androida
- Najważniejsza zmiana w tej wersji to całkowicie nowy wygląd. Wszystkie ekrany zostały przerysowane i zbudowane od nowa. Staraliśmy się jak najwięcej informacji umieścić na pierwszym ekranie, a zmianie przyświecał cel zmniejszenia koniecznej liczby kliknięć i uproszczenia wyglądu i działania.
- Od teraz domyślnie aplikacja ma ciemną kolorystykę z pomarańczowymi akcentami; dla preferujących jasne tło istnieje możliwość zmiany stylu w ustawieniach aplikacji (menu boczne – ikona zębatki – styl ekranu)
- Wszyscy Klienci, niezależnie od oferty, otrzymują Stronę główną z podsumowaniem zużycia i dostępnych środków w formie graficznych wypalających się wykresów
- Nowe funkcje to mi.in.:
- czat dla Klientów usług stacjonarnych, dostępny tak jak dla usługi mobilnych pod przyciskiem kontaktu z ikoną słuchawki
- profil Klienta pod ikoną w prawym górnym rogu; zawiera informacje o ofercie, taryfie i dane Klienta, umożliwia zmianę adresu korespondencyjnego, sprawdzenie daty końca umowy itp.
- Wszystkie popularne funkcje – bezpośrednie połącznie z doradcą, płatność online za fakturę, doładowanie numeru na kartę czy diagnostyka usług stacjonarnych – są dostępne tak jak w poprzednich wersjach
Edit: 12 wrz została udostępniona nowa wersja aplikacji (4.0.1) poprawiająca kilka rzeczy:
- stabilność aplikacji
- błędy wyświetlania danych
- opcję zapamiętywania użytkownika
Edit2: 4 paź w Sklepie Windows opublikowano aktualizację apki do wersji 4.0 (dokładnie dla Windows 10 Mobile). Zawiera wszystkie funkcje i zmiany opisane powyżej dla Androida
Edit3: 9 paź wyszła również wersja 4.0 dla iOS-a. Zmiany jw.
Edit4: 18 paź opublikowano poprawkę wersji aplikacji dla Androida (4.0.2). Polepsza stabilność i szybkość.
Edit5: W dniu dzisiejszym w Google Play została opublikowana nowa wersja aplikacji 4.1, zapraszam do tego tematu, dajcie znać jak Wam się podoba i co o tym sądzicie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa wersja apki Mój Orange - 4.0 (Android)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- wizualnie duży postęp, efekt wow, plus za tryb nocny
- plus za niewielki zmiany nazewnictwa na prepaidzie, nie ma już "stan" tylko "konto główne" (w regulaminie go też nie ma żadnym, ale określenie jest bardziej jednoznaczne)
Minusy:
- aplikacja po aktualizacji wysyła identyfikator reklamowy na serwery Orange bez zgody użytkownika (dopiero w ustawieniach można wyłączyć ale po odpaleniu apki)
- aplikacja likwiduje wsparcie dla TalkBacka, większość diagramów nie ma alt-ów dla niepełnosprawnych
- jak zwykle po aktualizacji aplikacja ma laga, pewnie zniknie po kilku godzinach/dniach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I właśnie po to jest ten temat.
@Piotrekk85 Dzięki za konkretne uwagi. Podsyłam je dalej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pobralem nowa wersję MO 4.0 i porażka z informacji o moim numerze na kartę. Teraz żeby wiedzieć ile pozostało mi z pakietu i do kiedy aktywny muszę się logować przez www. Teraz widzę tylko w MO ważność środków konto ważne rok, skarbonka,ile netu,kasy na koncie i to wsjo. Wykaz połączeń po zalogowaniu. Przywrócenie stanu konta. Ogólnie #lufa/1 za te nowości
[edit]
Cześć wpisów nieco różniących się tematem została tu przeze mnie przeniesiona żeby ułatwić dyskusję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Leo66Taki temat już jest więc po co zakładasz nowy temat https://nasz.orange.pl/t5/M%C3%B3j-Orange/Nowa-wersja-apki-M%C3%B3j-Orange-4-0-Android/m-p/41484#M18...
- « Poprzedni
- Następny »