- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zerwanie umowy na światłowód po migracji z neostrady
@JumPed , jeśli masz konto MO, to tam poznasz dokładną kwotę zerwania umowy na konkretny dzień😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @JumPed
Wysokość opłaty za przedterminowe rozwiązanie umowy możesz sprawdzić :
- w Mój Orange na www.orange.pl - po zalogowaniu wybierz zakładkę - Umowy i urządzenia -> Pokaż umowę -> Oblicz kwotę za zerwanie umowy
- na czacie
- na infolinii - dzwoniąc pod numer *100 lub 510100100 (opłata za połączenie zgodnie z cennikiem operatora).
Więcej informacji w tym linku Rozwiązanie umowy z Orange https://www.orange.pl/omnibook/rozwiazanie-umowy# w punkcie 8
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak z ciekawości podpytam na sieci jakiego operatora ma działać ten światłowód?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JumPednapisał(-a)Czy jest szansa na zerwanie umowy na światłowód do 14dni w przypadku migracji z neostrady?
Umowę na neostradę podpisałem 6 miesiecy temu na 24miesiace. Kiedy jeszcze nie wiedziałem że będę mieć jakiekolwiek szansę na światłowód. Bardzo mi zalezy bo u innego operatora mam kilka abonamentow i chciałbym miec tam takze światłowód.
Skoro chcesz tam mieć światłowód to po co zamawiasz go w Orange? IMHO prosisz się o kłopoty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@JumPednapisał(-a)Czy jest szansa na zerwanie umowy na światłowód do 14dni w przypadku migracji z neostrady?
Umowę na neostradę podpisałem 6 miesiecy temu na 24miesiace. Kiedy jeszcze nie wiedziałem że będę mieć jakiekolwiek szansę na światłowód. Bardzo mi zalezy bo u innego operatora mam kilka abonamentow i chciałbym miec tam takze światłowód.
Skoro chcesz tam mieć światłowód to po co zamawiasz go w Orange? IMHO prosisz się o kłopoty.
Bo ma inne usługi u innego operatora który też świadczy usługę FTTH i pewnie wyjdzie taniej, ale ma jeszcze lojalkę na neo po miedzi więc chce zrobić myk podpisując umowę na FTTH na odległość. Poprzednia umowa zostanie zamknięta, a z nowej chce odstąpić w terminie 14 dni pozbywając się lojalek.
I teraz
Odstępując od umowy w 14 dni przywracane są poprzednie umowy. Jednak neo po miedzi zostanie odłączona co może skutkować brakiem możliwości jej przywrócenia (na 99%). Decyzja Orange może być dwojaka, naliczenie kary za zerwanie umowy na neo (mało prawdopodobne) lub pozostawienie FTTH w cenie Neostrady na miedzi z zaznaczeniem że w przypadku braku zgody kara za zerwanie umowy (bardzo prawdopodobne).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli mój "myk" jednak się nie uda i będę stratny te 30zł w stosunku do innego operatora. Jeśli istnieje ryzyko naliczenia tej kary (U mnie wynosi 1500zł) to wolę nie ryzykować i zostać na FTTH u orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JumPednapisał(-a)Czyli mój "myk" jednak się nie uda i będę stratny te 30zł w stosunku do innego operatora. Jeśli istnieje ryzyko naliczenia tej kary (U mnie wynosi 1500zł) to wolę nie ryzykować i zostać na FTTH u orange
A jaka cenę ci proponują ? Za jaki pakiet, czy tylko intenet ? Już podpisałeś ? Jest masa sposobów aby obniżyć cenę podaną na stronie. W różnych kanałach sprzedażowych będziesz miał inną cenę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JumPednapisał(-a)Czyli mój "myk" jednak się nie uda i będę stratny te 30zł w stosunku do innego operatora. Jeśli istnieje ryzyko naliczenia tej kary (U mnie wynosi 1500zł) to wolę nie ryzykować i zostać na FTTH u orange
Zamiast januszować mozesz spróbować negocjować te 30PLN. Takie myki może by i przeszły gdyby decydował o tym MAX lub ktoś inny równie inteligentny.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »