- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy jest szansa na zerwanie umowy na światłowód do 14dni w przypadku migracji z neostrady?
Umowę na neostradę podpisałem 6 miesiecy temu na 24miesiace. Kiedy jeszcze nie wiedziałem że będę mieć jakiekolwiek szansę na światłowód. Bardzo mi zalezy bo u innego operatora mam kilka abonamentow i chciałbym miec tam takze światłowód.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@JumPednapisał(-a)Czy jest szansa na zerwanie umowy na światłowód do 14dni w przypadku migracji z neostrady?
Umowę na neostradę podpisałem 6 miesiecy temu na 24miesiace. Kiedy jeszcze nie wiedziałem że będę mieć jakiekolwiek szansę na światłowód. Bardzo mi zalezy bo u innego operatora mam kilka abonamentow i chciałbym miec tam takze światłowód.
Skoro chcesz tam mieć światłowód to po co zamawiasz go w Orange? IMHO prosisz się o kłopoty.
Bo ma inne usługi u innego operatora który też świadczy usługę FTTH i pewnie wyjdzie taniej, ale ma jeszcze lojalkę na neo po miedzi więc chce zrobić myk podpisując umowę na FTTH na odległość. Poprzednia umowa zostanie zamknięta, a z nowej chce odstąpić w terminie 14 dni pozbywając się lojalek.
I teraz
Odstępując od umowy w 14 dni przywracane są poprzednie umowy. Jednak neo po miedzi zostanie odłączona co może skutkować brakiem możliwości jej przywrócenia (na 99%). Decyzja Orange może być dwojaka, naliczenie kary za zerwanie umowy na neo (mało prawdopodobne) lub pozostawienie FTTH w cenie Neostrady na miedzi z zaznaczeniem że w przypadku braku zgody kara za zerwanie umowy (bardzo prawdopodobne).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zerwanie umowy na światłowód po migracji z neostrady
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To będzie nowa umowa na 24miesiace.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowę zawarłem zdalnie. Jeszczej ej nie nawet podpisałem bo jeszcze technik ktory ma mi ją dać ma montowac swiatlowod za tydzien mi jej nie dał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JumPed nie dopuszczasz do instalacji odwołując wizytę i po umowie. Wchodzi w życie w momencie instalacji i podpisania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie mi chodziło o to aby zrezygnować z neostrady i po podpisaniu umowy na światłowód także z niej. Bo chyba jak się migruje z miedzi na światłowód to ta umowa z neostradą jest anulowana
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JumPed migracja z miedzi na światłowód powoduje odłączenie miedzi bezpłatnie. W Twoim przypadku chcesz zrezygnować z obu usług, co skutkuje kara za zerwanie starej umowy
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »