- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć wszystkim,
Posiadam internet od Orange w pakiecie Love Extra.
Na speedtestach wszystko jest git:
I pobierając np. z atmana, czy hetznera mam te 600-700 Mbps, czasem nawet więcej.
Problem zaczyna się pobierając ze Steama:
Jak widać jest to stabilne 200-220 Mbps. Skokowo na początku tylko 432 Mbps, wygląda to na jakiś limit ze strony Orange - bo skoro do innych serwisów działa o wiele szybciej - to coś jest nie tak. W internecie widać wielokrotnie, że u niektórych dostawców jest o wiele więcej, 500-600 Mbps.
Dysk u mnie w porządku, procesor również - co z resztą potwierdzają wyniki z innych serwerów oraz na speedtescie, coś jednak nie działa.
Ktoś, coś? U was jest lepiej czy podobnie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem rozwiązany, a raczej zlokalizowany.
To zależy od gry, są gry które pobierają się wolniej (pewnie obciążone serwery albo dziwna kompresja, która może być przyczyną), a są gry które lecą nawet i po 600 Mbps:
Tu akurat pobierałem GTA 4. Także nie jest to problem od Orange. Z Origina i Battle.net idzie prawie że pełna prędkość (60-100 MB/s). Nie oczekuję pełnej, wiadomo - internet domowy, ale jest dobrze 🙂 Patrząc na opinie - nie sądziłem, że będę tak zadowolony z tego łącza.
Także dzięki za pomoc wszystkim!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
@Anonim Hej Konkretna prędkość pobierania z danego serwisu zależy od wielu czynników. Nie zawsze można pobierać z pełną prędkością, w szczególności, jeśli po stronie serwerów Steam nie zawsze jest wszystko ok. Raczej nic się na to nie poradzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
Rozumiem, że prędkość serwera ma znaczenie, ale takie prędkości mam niezaleznie od tego, czy pobieram w nocy, czy rano, czy po poludniu. Jesteś pewny, ze to nie jest wina Orange? Generalnie nie przeszkadza mi to tak bardzo, bo przynajmniej moge robic wiele w tle, ale skoro płaci sie za internet do 1 Gbps, na speedtestach jest okej a tutaj... tak średnio.
Plusem jest to, ze na battle.net i Origin idzie pełna predkość.
Jesli to wina Steama, to szkoda 😕 Ale i tak dzieki za pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
@Anonim Zerknij na ten link i sprawdź czy nie masz założonego ograniczenia na pobieranie z tego serwisu. https://www.download.net.pl/jak-ograniczyc-predkosc-pobierania-gier-i-aktualizacji-na-steam/n/7408/
Jeśli nie, to zawsze istnieje możliwość, że Steam założył blokadę na pobieranie powyżej...... i dlatego możesz tyle tylko ściągać. Warto sprawdzić na innym, podobnym łączu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
Limitu tutaj nie mam, no cóż. Nie mam innego łącza, żeby to sprawdzić także nie jestem tego w stanie zrobić.
No nic, trzeba się z tym pogodzić widocznie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
@Anonim Speed test pokazuje z tego, co widzę dobrą prędkość, więc ogólnie to nie wina sprzętu i usługi. Konkretna prędkość zależy też od wydolności po drugiej stronie.:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
Oki, generalnie nie mam problemow - wszystko dziala jak nalezy, tylko to pobieranie. No nic, skoro nic z tym nie zrobie to... coz. Trzeba poczekac, moze sie cos unormuje niedlugo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
Wejdź w ustawienia Steama i ustaw inny serwer dla pobierania, np. jak masz Warszawę, to daj Katowice albo Frankfurt i zobacz jak będzie ci pobierać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
Nie ma żadnej różnicy, przy Frankfurcie jest to samo - rusza jak torpeda, potem stabilizuje się na poziomie 200-220 Mbps. Katowice podobnie. Więc zostawiam Warszawe - skoro nie ma różnicy...
Ciekawe o co tu chodzi. Tylko na Steam mam takie problemy, nigdzie indziej.
Dodatkowo wyczyściłem cache pobierania i też nic to nie dało 😕
Macie dwa linki - odpowiednio pobieranie z Hetznera i ze Steama, aż nagrałem by zobrazować problem.
Hetzner - https://drive.google.com/file/d/1yhWnUN00YPFzlWi_I28FtjUrURod84ql/view?usp=sharing
Steam - https://drive.google.com/file/d/1WMi7hxS9DVmBon1qO6JPX85bCzL_dObG/view?usp=sharing
W Hetzner idzie stabilnie, bez problemu - a na Steam rusza, a potem zwalnia 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy ze Steam
@Anonim- po lekturze Twojego wątku, dziś z ciekawości sprawdziłem jak to wygląda u mnie i faktycznie - prędkość pobierania ze Steam spadła. Kiedyś oscylowała w granicach 85-90 MB/s, dziś mam max 65 MB/s a ciągłej ok 55 - 60. (ściągnąłem jakąś darmową grę Warship-cośtam ważącą 35 GB aby przetestować problem). Serwer - Warszawa.
Ewidentnie coś dziś kuleje po stronie Steam'a.
- « Poprzedni
- Następny »