- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
Wytłumaczcie mi jedną rzecz... dlaczego na speedtescie orange mam w porywach predkosć łacza 12Mb i da sie to odczuć ze strony sie zamulaja, skaczące latency itp a na speedtescie ookla jest ok 18Mb, i po zgłoszeniu technicy nie widzą problemu, więć skroro test ze strony orange to raczej dedykowany test rozumiem że jest jakas klapa?
Orange
http://screenshooter.net/103035774/bglsnwo
Ookla
http://screenshooter.net/103035774/mrtxmtx
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
@damlew88Masz opisane dokładnie przez kolegę @mabud73 https://nasz.orange.pl/t5/%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-i-Neostrada/Mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-rozwi%C4%85zani...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
Fajnie super, tylko z ipv6 nie mam nic wspolnego bo tego nie uzywam, zwyczajnie nie ma sensu, a tam jednym z watków jest napsiane oby usunąć przyrostek ipv w loginie, wiec nadal to nie rozwiazuje mojego pytania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
@damlew88 nie bardzo rozumiem z czym masz problem, to że na różnych serwerach otrzymujesz odmienne wyniki testu mnie nie dziwi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
@Misiek62 chodzi o to że wiekszość testów pokazuje 17-18 a tylko na tym z orange niecałe 12 i tak tez odczuwalnie chodzi internet, w momencie łądowania strny jakiej kolwiek, ping bardzo skacze tak jakby www zapychalo całe łacze, ale masz racje, mnie tez to nie powinno dziwić orange to najgorsza firma z jaka miałem styczność a o jakiości nie wspomne, w Neti czegos takie nie było, ale popełniłem błąd idąć do orange. Temat można zamknąc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość Neostrady+
damlew88 napisał(-a):@Misiek62 chodzi o to że wiekszość testów pokazuje 17-18 a tylko na tym z orange niecałe 12 i tak tez odczuwalnie chodzi internet, w momencie łądowania strny jakiej kolwiek, ping bardzo skacze tak jakby www zapychalo całe łacze, ale masz racje, mnie tez to nie powinno dziwić orange to najgorsza firma z jaka miałem styczność a o jakiości nie wspomne, w Neti czegos takie nie było, ale popełniłem błąd idąć do orange. Temat można zamknąc.
@damlew88, tak a propos Twojej ostatniej wypowiedzi co do wyników pomiaru prędkości .... może należy je odczytywać w ten sposób, że strona Orange daje rzetelny pomiar - sam to sugerujesz - a inne dają podrasowane wyniki.
Co do pozostałych Twoich odczuć... cóż, nie jestem w stanie racjonalnie wytłumaczyć powodów skakania pingu - "to nie moja branża", nie znam się na tym na tyle.