- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
<Przeniesienie do właściwej kategorii - Rafał>
Witam mam problem z dekoderem. Gdy podłączam go do telewizora kablem hdmi z zestawu nie wyszukuje telewizor nie wyszukuje ze jest podłączony a sprawdzałem we wszystkich wejściach hdmi w jednym i drugim telewizorze. Diody i wyświetlacz się swieci i wszystko reaguje lecz nie mogę ustawić żeby był obraz. Sprawdzałem wejścia hdmi innymi urządzeniami i wszystkie działały. Sprawdzałem również owy dekoder innymi kablami hdmi i nic. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po tym co teraz piszesz @Daniel56 wygląda na to, że dekoder do wymiany. Można to uczynić w salonie. Przeczytaj to
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Serwis diagnostyczny dekodera UHD88 / WHD80 / ICU 100.
@Daniel56 Czy wciskałeś również przycisk power na pilocie? Czasem reakcja jest myląca. Możesz również zgłosić problem na infolinię i wymienić dekoder.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Daniel56 nie napisałeś nic jak łączysz dekoder z modemem/routerem... a skoro @BORAX poddaje pod rozwagę działanie pilota, to i ja zapytam, jaki to dekoder - nie ma 3 modeli w jednym - bo jeśli jeden z 2 pierwszych wskazanych w temacie, to jest jeszcze kwestia aktywnej karty... czy jest taka no i czy jest dobrze włożona 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 dekoder to Sagemcon WHD 80. Przycisk na pilocie jak i na dekoderze wciskałem to godzina zmieniała kolor na ciemniejszy. Router podłączałem przez kabel jak i przez wifi. Router mam flybox LTE+
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Daniel56 nie odniosłeś się jeszcze do informacji o karcie dostępu (z chipem). Masz taką, włożyłeś do dekodera zgodnie z instrukcją?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 Faktycznie zapomniałem o niej napisać. Tak włożyłem chipem do góry. Problem tylko z tym hdmi to wyglada jakbym w ogóle nie podłączył dekodera pod telewizor kablem a patrzyłem 3 kablami. Wydaje mi się się se wejście hdmi w dekoderze jest popsute. Wejście do kabla ethernetu jest równie chyba uszkodzone ponieważ lekko się rusza całe gniazdo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po tym co teraz piszesz @Daniel56 wygląda na to, że dekoder do wymiany. Można to uczynić w salonie. Przeczytaj to
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 Dziękuje i pozdrawiam