Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Poziom 8, Poszukiwacz
  • 7
  • 2
  • 0

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

Dioda ADSL się świeci, a wszystko wygląda tak jakbym tym upgrade`em firmware totalnie go wyczyścił i on  teraz nie może pobrać żadnych danych do uwierzytelnienia. Mam login i hasło do neostrady, wpisuje tak jak trzeba, ale jest zderzenie ze ścianą.

log.jpg

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 8, Poszukiwacz
  • 7
  • 2
  • 0

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

diagnostyka.jpg

Po przeprowadzeniu diagnostyki wychodzi na to, że faktycznie nie dostaję uwierzytelnienie z Orange i jednocześnie nie przydzielają mi IP, dlatego nie mam neta.

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 19, Pasjonat
  • 84
  • 25
  • 6

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

Wklej jeszcze sekcje Device info -> WAN

 

 

 

Informacje_wan.jpg

Oraz Advanced Setup -> WAN

 

uslugi_wan.jpg

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 8, Poszukiwacz
  • 7
  • 2
  • 0

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

wan info i advance.jpg

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 19, Pasjonat
  • 84
  • 25
  • 6

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

@Seekor, zrób jeszcze szybką instalację na parametrach rejestracyjnych: login/pass rejestracja@neostrada.pl / rejestracja.

Proponuję bez IPv6.

Jeśli dostaniesz adres IP to problem jest jednak z Twoimi danymi do logowania.

 

 

Jeśli kopiujesz swoje dane z pliku to może wkleja Ci się spacja na końcu - bardzo częsty błąd.

Jeśli przepisujesz to być może mylisz literę i (Iza) z literą l (Leszek). Niektóre czcionki drukują tak, że ciężko odróżnić Emotikon: Szczęśliwy

 

Więcej pomysłów niestety nie mam.

0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 29, Specjalista
  • 6103
  • 5605
  • 68
0 Lubię to
Odpowiedz
Poziom 8, Poszukiwacz
  • 7
  • 2
  • 0

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

Zrobiłem dodatkowe instalacje i metodą prób i błędów udało mi się połączyć i internet już działa. Zaczęło działać dopiero jak usunąłem z loginu /ipv6. Pierwszą instalacje dokonywał monter, więc szczerze nie wiem czy tak było od początku tylko nie raczył mnie poinformować, że jakby coś się działo to login jest skrócony bo zgodnie z wyciągiem z umowy jest z /ipv6. Modem też obsługuje ten protokół, także nie wiem w którym miejscu jest błąd. Jednakże suma sumarum jest internet i wszystko się rozbija o loginy i hasła Emotikon: Mrugający

Konto usunięte
Nie dotyczy

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

Poziom 19, Pasjonat
  • 84
  • 25
  • 6

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

@Konto usunięte, autor ma modem TP-Link a Ty podajesz artykuł  związany z Livebox.

 

Na tym TP-Link występują problemy z IPv6 po aktualizacji firmware.

 

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3262453.html

 

https://forum.dobreprogramy.pl/t/router-tp-link-td-8950n-aktualizacja-oprogramowania/516095/17

 

 

0 Lubię to
Odpowiedz
Konto usunięte
Nie dotyczy

TP-Link TD-W8950N - brak połączenia z internetem po aktualizacji

[ Edytowane ]

@ViPERJak już to nie tylko na Tp-linku czy LB czy FB https://nasz.orange.pl/t5/Baza-wiedzy-%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-i/Problemy-z-protoko%C5%82em-quot-IP...

 

Edit a wcześniej pisałem żeby login wpisać bez /ipv6 xxxxxxxxx@neostrada.pl 

 

0 Lubię to
Odpowiedz