Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

[ Edytowane ]

► Pytanie zostało wyodrębnione z tematu Problem z dns'ami - Moderator Wiktor ◄

 

Witam serdecznie.

Piszę tutaj ponieważ nie mogę napisać nowego tematu strona wywala błąd.

Mam problem z tym urządzeniem Zyxel VMG8324-B10A ponieważ internet działa, lecz strony na jakie można wejść to tylko przez https a po http już nie po restarcie urządzenia znów wraca wszystko do normy i tak po kilka razy na dzień.

Wymiana urządzenia pomogła tylko na kilka tygodni i znów problem powrócił.

Dzieje się to na każdym urządzeniu jak podepnę się pod zyxel jakiś problem z dns najwidoczniej.

Urządzenie nie ma znaczenia, czy jest antywirus, firewall czy nie ma, nawet na Iphon po wifi robi tak samo.

Te dziwne rzeczy dzieją się po kablu i po wifi.

Proszę o pomoc ponieważ technicy orange u nas na tym się nie znają przyjeżdża Pan robi spid test i wychodzi i tłumaczenia że strony po http nie działają jego to nie interesuje, technicy na infolini też nie pomagają.

Posiadam biznes pakiet Fiber ze stałym adresem ip a prędkościowy to 300/30.

Z poważaniem Paweł

Zobacz więcej tematów oznaczonych etykietą:

0 Lubię to
Odpowiedz

Rozwiązanie:
Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

Najprawdopodobniej problem rozwiązany ponieważ działa wszystko idealnie.

DNS zmieniony i przydzielenie DHCP inne i na razie śmiga już cały dzień i mam nadzieję że temat nie powróci, dam znać za tydzień może mój temat też komuś pomoże na co zwrócić uwagę.


Wszystkie odpowiedzi:
Konto usunięte
Nie dotyczy

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

@rzemienA jaka to strona/y http nie ci się otworzyć ?

Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

Wchodząc na stronę cały czas kręci próbuje wczytać i po pewnym czasie wywala błąd że nie można wczytać strony.

W tym momencie ping do tej strony jest, inne strony chodzą ale na https

0 Lubię to
Odpowiedz
Konto usunięte
Nie dotyczy

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

[ Edytowane ]

@rzemienA w loginie do Neostrady nie masz przypadkiem /ipv6 ? http://10.0.0.1

Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

[ Edytowane ]

Nie posiadam loginu ja mam Pakiet Biznes Fiber nic nie dają żadnych dostępów usera do internetu

nie wszystko jest niby prawidłowo według techników orange i wiele osób ma ten problem jak rozmawiam ze znajomymi, proszę załącznik


usawienieIP.jpg

0 Lubię to
Odpowiedz
Konto usunięte
Nie dotyczy

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

[ Edytowane ]

@rzemienAle widzę że masz w loginie ipv6 załączony i dlatego mogą być problemy z otwieraniem stron.

 


usawienieIP.jpg
Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

Tego nie ma możliwości wyłączenia to jest pole nie edytowalne

0 Lubię to
Odpowiedz
Konto usunięte
Nie dotyczy

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

@rzemienTo zadzwoń do BOK myślę że maja taka możliwość wyłączenie tego z loginu na dzisiejszy są problem z ipv6 nie wszystko jeszcze działa na tym.

Poziom 18, Komentator
  • 32
  • 17
  • 1

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc

Wątpię czy coś to da, bo już mi tak robili na fanbox2.0 i nie pomogło.

Jutro z rana dzwonię bo pracują tylko do 18:00 dla Fibera i zobaczymy czy pomoże, na razie dziękuję bardzo.

0 Lubię to
Odpowiedz
Konto usunięte
Nie dotyczy

Działa internet, ale strony po http już nie - proszę o pomoc