Czy możliwa jest umowa na światłowód z nową TV wraz dekoderem i aplikacją jednocześnie?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 170
  • 590
  • 0

Czy możliwa jest umowa na światłowód z nową TV wraz dekoderem i aplikacją jednocześnie?

Powiem wam tak że po rozmowie z konsultantem zgłupiałem doszczętnie. Po zakończeniu umowy chciałbym podpisać nową Start TV + Extra TV i sprzęt 1 dekoder + aplikacja na Android Orange TV. Prawdopodobnie nie będę mógł, ponieważ z dekoderem to powinienem zostać na starej umowie i dobrać ewentualnie multiroom.Jeśli chodzi o aplikację Orange TV to owszem, ale już bez dekodera. Bądź tu mądry. Żaden operator nie proponuje takich warunków. Play, czy T-mobile dają możliwość oglądania TV na każdym urządzeniu ( TV, smartfon, tablet, przystawka)poprzez swoje aplikacje, tylko Orange wymyśla że trudno to zrozumieć. Zakomunikowałem doradcy że nie jestem zadowolony jak wielu klientów z takiego obrotu sprawy. Odpowiedź "Nic na to nie poradzę", albo zostanę przy starej umowie albo nowa z aplikacją na Orange TV bez dekodera. Czy tak jest w rzeczywistości? Czy ktoś z forumowiczów korzysta na nowych warunkach i napisze, bo nie wiem co robić? Moim marzeniem w przyszłości jest umowa na światłowód + TV jeden dekoder do TV i aplikacja Orange TV na inny telewizor lub przystawkę. Ktoś napisze czy to możliwe?

6 ODPOW. 6

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6952
  • 225

@janio1napisał(-a)

Moim marzeniem w przyszłości jest umowa na światłowód + TV jeden dekoder do TV i aplikacja Orange TV na inny telewizor lub przystawkę. Ktoś napisze czy to możliwe?

No oczywiście że możliwe, z tym że dekoder i apka na drugim jest tymczasowe, do czasu wprowadzenia multiroom, wtedy możliwość oglądania na drugim telewizorze będzie płatna. Jeśli masz obecnie love standard/ekstra to przedłużasz umowę tylko na internet lub internet z komórką, dobierasz extra tv z dekoderem, konieczna będzie jego wymiana na multi4k - nawet jeśli już taki masz - dostaniesz nowy.

Nie widzę tu problemu abyś spełnił swoje marzenie 🙂

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 426
  • 1517
  • 1

Musi to być multi? Raz miałem z nim do czynienia i już nie chcę więcej..

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 324
  • 1411
  • 33

Tak, tylko ten jest w ofercie.

Ciekawe, mi się sprawdza o wiele lepiej od 4k stream.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8700
  • 35170
  • 294

Stream 4k to mniej więcej to samo co aplikacja na Android TV. Multi to mniej więcej to samo co dekodery nie-androidowe, tyle że z większą liczbą błędów, a za to z interfejsem takim samym prawie jak w apce. Ja tam na Stream 4k nie narzekam, Multi nie widziałem, więc ciekaw jestem w jakim sensie lepiej ci się sprawdza Multi niż Stream?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 324
  • 1411
  • 33

W sensie płynności działania aplikacji - nie tylko Orange TV. Mam wrażenie, że ten 1GB ramu więcej to przepaść między poprzednikiem. A co do błędów - żadnych nie mam.

Miałem chwilowe trudności z migoczącym ekranem na wybranych portach hdmi, ale pogrzebanie w ustawieniach tv dotyczących odświeżania obrazu rozwiązało problem.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8700
  • 35170
  • 294

A, o to chodzi. No to rozumiem dlaczego u mnie to nie przeszkadza: używa go moja mama, tylko i wyłącznie do Orange TV, niczego innego nie rusza. No i codziennie jest na noc wyłączany, tylko wtedy interakcja z tym konkretnym użytkownikiem satysfakcjonuje obie strony.
A co do błędów w Multi, to zgłaszane problemy dotyczyły wszystkie w zasadzie obsługi dźwięku wielokanałowego - w przypadku Stream 4k jest to o tyle nieistotne, że w unikastowej transmisji właściwie nie ma programów nadawanych z dźwiękiem wielokanałowym. Natomiast dekodery nie-androidowe (a w każdym razie ICU100) radzą sobie z takim przekazem wyśmienicie (tzn. da się scedować dekodowanie na podłaczone KD).
Swoją drogą ciekaw jestem czy to co dostaje się przez apkę jest tak samo wykastrowane jak to co dostaje Stream 4k... Ale nie mam jak sprawdzić.
Zresztą może już się to zmieniło, dawno nie weryfikowałem.
Tak czy owak dzięki za wyjaśnienia.