kiepskie skalowanie okna Multibox na stronie www.orange.pl

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5534
  • 18920
  • 187

W związku z faktem, że w ramach mojej aktywność w testach i innych obszarach związanych z orange wskazuję swoją skrzynkę pocztową w domenie orange.pl często się do niej loguję zauważam problem ze skalowaniem multibox.JPGdotyczy obszaru otwartej wiadomości - prawie nie widać buttonu przejścia do następnej. Po prawej i lewej okna mam spore obszary białych pól - laptop z win 10, przglądarka chrome i firefox, skala 100%, rozdzielczość grafiki: 1920:1080; monitor 15,6". Oczywiście u dołu jest pasek przesuwania, tylko dlaczego okno nie zajmuje całej dostępnej, albo wymaganej powierzchni?

8 ODPOW. 8

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32932
  • 39712
  • 1397

Bo portal jest za fixowany na szerokość i wysokość...
Może doczekamy się kiedyś pełnej responsywności...
Także na NO...
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Widzieliście że da się lajkować wrzucane przez nas obrazy??

Bez tytułu.jpg

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Misiek62 A jak wygląda to na przeglądarce EDGE ?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

pablo_ck napisał(-a):

Widzieliście że da się lajkować wrzucane przez nas obrazy??

Bez tytułu.jpg

@Anonim Tak wiedzieliśmy Emotikon: Szczęśliwy

Przechwytywanie.PNG

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

To ja jestem jakiś opoźniony 😜 😜 No cóż...tak mam czasem że moja spostrzegawczość czasem zawodzi 😜 😜

• 5534
  • 18920
  • 187

vdsl2 napisał(-a):

@Misiek62 A jak wygląda to na przeglądarce EDGE ?

Mówisz, masz, na Edge i pełnym IE czyli 11 tak samo... na obrazku pełna szerokość ekranu multi-2.JPGNo tak, od założenia tematu nie otagowałem nikogo z Orange, to pewnie nikt tematu nie podejmie - więc @Artur - liczę na podjęcie rękawicy 😉 i przekazanie do właściwego działu problemu skalowania obszaru w NO i www.orange.pl - bo tu na NO też mamy duży obszar nie wykorzystanej przestrzeni.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6118
  • 109

@Misiek62, dzięki i przesłałem do osób, które pracują nad portalem, ale MultiBox, jako usługa dodatkowa spoza naszej podstawowej "działalności" ma niski priorytet, więc z góry uprzedzam, że raczej nie zostanie to szybko poprawione...

Piotrekk85 napisał(-a):
Bo portal jest za fixowany na szerokość i wysokość...
Może doczekamy się kiedyś pełnej responsywności...
Także na NO...

Doczekacie się. Ale póki co - ciii... 😉

• 5534
  • 18920
  • 187

Artur napisał(-a):

@Misiek62, dzięki i przesłałem do osób, które pracują nad portalem, ale MultiBox, jako usługa dodatkowa spoza naszej podstawowej "działalności" ma niski priorytet, więc z góry uprzedzam, że raczej nie zostanie to szybko poprawione...

@Artur, wiesz, dokładnie co do stosowanej w portalu technologii się nie orientuję, ale moim skromnym zdaniem wystarczy nieznacznie zwiększyć - poszerzyć - ramkę w której odpalany jest Multibox i wszystko będzie ok...  jeśli mam rację to wystarczy "frame" poszerzyć o 2 cm.