Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Włączenie Multibox

ROZWIĄZANE
azertak
Poziom 18, Badacz Przestworzy
Solved!

Włączenie Multibox

Wiadomość zawiera hiperłącze

Mam kilka nr w Orange - wszystkie prepaid. Loguję się na NMO emailem i mogę nimi zarządzać. Na dwóch z nich w dawnych czasach włączyłem Multibox i nadal mogę się dostać do multiboxa używając starych danych do logowania wchodząc przez

https://www.orange.pl/portal/map/map/multi_box?

Czy istnieje sposób(może tajny), żeby włączyć mutlibox(poczta, sms) na innym nr? W pakietach i usługach na MO tego nie mogę znaleźć.

Nieźle pokopane to logowanie w Orange - np. tu na forum loguję się starymi danymi jednego nr, wciąż nie wiem jak, bo zawsze są jakieś błędy...

*Temat przeniesiony z działu "Konto Mój Orange" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Włączenie Multibox

Nie pomagam na priv

1. Otwórz okno w trybie prywatnym/incognito na komputerze klasy PC/laptop (nie na komórce)

2. Wejdź na stronę orange.pl wpisując adres

3. Przeskroluj na dół i kliknij w zakładkę Multibox

4. Na stronie z logowaniem do multiboxa wybierz opcję przypomnij mi hasło

5. Wpisz numer telefonu prepaid w Orange (nie dotyczy taryfy Zawsze bez limitu)

6. Pojawi ci się komunikat o braku konta z linkiem - zarejestruj się - kliknij w niego.

7. Pojawi Ci się formularz rejestracji, wybierz opcję, że jesteś klientem Orange i wpisz numer komórki - potem zakończ proces rejestracji (w miarę naturalnie i intuicyjnie)

8. Za założeniu konta wrócisz na stronę główną Orange.pl i jakby konta nie było. Zamknij okno przeglądarki.

9. Otwórz nowe okno w trybie prywatnym (tak by nie było poprzedniej sesji żadnej). Wejdź na Orange.pl , na dole Multibox, potem zaloguj się na nowe konto wpisując dane nowego konta

10. Będzie zakładka do aktywacji multiboxa.

Niektóre punkty można pominąć/zrobić inaczej, ale u mnie tak działa na 100%.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 ODPOW. 11
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Włączenie Multibox

A jesteś online? Bo jak napiszę to kilka godzin i zablokują
azertak

Włączenie Multibox

Jestem. Może być na priv, jeśli uważasz, że tak będzie lepiej. Zależy mi na tym, żeby to włączyć.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Włączenie Multibox

Nie pomagam na priv

1. Otwórz okno w trybie prywatnym/incognito na komputerze klasy PC/laptop (nie na komórce)

2. Wejdź na stronę orange.pl wpisując adres

3. Przeskroluj na dół i kliknij w zakładkę Multibox

4. Na stronie z logowaniem do multiboxa wybierz opcję przypomnij mi hasło

5. Wpisz numer telefonu prepaid w Orange (nie dotyczy taryfy Zawsze bez limitu)

6. Pojawi ci się komunikat o braku konta z linkiem - zarejestruj się - kliknij w niego.

7. Pojawi Ci się formularz rejestracji, wybierz opcję, że jesteś klientem Orange i wpisz numer komórki - potem zakończ proces rejestracji (w miarę naturalnie i intuicyjnie)

8. Za założeniu konta wrócisz na stronę główną Orange.pl i jakby konta nie było. Zamknij okno przeglądarki.

9. Otwórz nowe okno w trybie prywatnym (tak by nie było poprzedniej sesji żadnej). Wejdź na Orange.pl , na dole Multibox, potem zaloguj się na nowe konto wpisując dane nowego konta

10. Będzie zakładka do aktywacji multiboxa.

Niektóre punkty można pominąć/zrobić inaczej, ale u mnie tak działa na 100%.

azertak

Włączenie Multibox

@Piotrekk85 

WIELKIE DZIĘKI!

Działa. 

Nie rozumiem tylko, dlaczego trzeba się z tym konspirować - przecież, jak ktoś miał dłużej do czynienia z systemami Or., to już wie, że "niezły tam mają bu....znaczy bałagan siostrzyczki"

Highlighted
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Włączenie Multibox

Raczej taka droga to bug/błąd, bo obecnie oficjalnie rejestracja nowego Multiboxa jest nierekomendowana.

Ja po prostu jakieś 7 lat temu pracowałem dla Orange pod *800 na wsparciu Mutliboxa - i znam wszystkie ąę - nawet to, że w zależności od strony, z której przechodzisz - są inne formularze rejestracji
azertak

Włączenie Multibox

Wiadomość zawiera hiperłącze

A może znasz komendy do mulitibox?

https://www.orange.pl/kid,4000377718,id,4000377719,title,Multi-Box,article.html

możesz korzystać ze skrzynki również poprzez SMS-y dzięki odpowiednim komendom

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Włączenie Multibox

Znam. Tylko nie polecam z nich korzystać, bo nie każdy pakiet z smsami na prepaidzie obsługuje pule numerów skróconych od Multiboxa. To jest jedynie fajne na dziś, kiedy masz jakieś "pół-legalne" urządzenie automatyczne i przez mail/powiadomienie sms - chcesz wykonać akcje. Na dziś trochę to archaiczne, bo urządzenia internetu rzeczy bardzo potaniały i są prostsze. Ale to dobre w sytuacji, gdy jesteś w miejscu gdzie jest problem z internetem mobilnym, nie masz internetu stacjonarnego, a smsy docierają jako tako dobrze.
azertak

Włączenie Multibox

To jak masz to pod ręką, to chętnie się zapoznam. Rozumiem, że to raczej twoje notatki, a nie po prostu jakiś link do strony.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Włączenie Multibox

Komendy są w necie. Ew do poszukania na internet archieve jak w wyszukiwarce nie ma. Na tej stronie co dałeś linka też jest kilka z nich. Spróbuj już sam poszukać bo obiad pichcę.