Nowy dekoder Dekoder 4K (DV9651)

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 110
  • 0

Ogólnie to na tym soc chodzi Xiaomi box 3 gen .

Można się spodziewać mocnego kroku w przód względem poprzedników a Xiaomi od kilku miesięcy sprzedaje swój box.

Xiaomi TV Box S trzeciej generacji - co nowego?

Pod maską nowego boxa kryje się 64-bitowy procesor, prawdopodobnie Amlogic S905X5M, wykonany w technologii 6nm. Dzięki temu rozwiązaniu urządzenie oferuje o 25 proc. wyższą wydajność CPU oraz imponujący 130 proc. wzrost mocy GPU w porównaniu do drugiej generacji. Mimo znaczących ulepszeń w sferze przetwarzania danych Xiaomi TV Box S 3 wyposażono jedynie w 2 GB pamięci operacyjnej.

• 21
  • 110
  • 0

Czy nie możecie pomyśleć nad opcją w nowych dekoderach aby po włączeniu od razu startował na programie bez kafelek i innych udziwnień?

Tak aby osoby starsze i seniorzy ,których jest coraz więcej mogli korzystać bez problemów z tv?

Te osoby i tak nie kupują vod oraz filmów jak również dodatkowych opcji ze strefy kafelek a dużo seniorów obawia się ,iż po zepsuciu dekodera otrzyma wypasione pudełko ,które ułatwi oglądania tv tylko utrudni.

Na zachodzie operatorzy coraz bardziej zwracają uwagę na tę grupę docelową i starają się to wprowadzać udogdonienia.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15630
  • 64345
  • 827

@j131  wiem o czym myślisz...ale sądząc po ogólnych trendach światowych.......może? 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8756
  • 35498
  • 296

@tomasso11napisał(-a)

Czy nie możecie pomyśleć nad opcją w nowych dekoderach aby po włączeniu od razu startował na programie bez kafelek i innych udziwnień?

Tak aby osoby starsze i seniorzy ,których jest coraz więcej mogli korzystać bez problemów z tv?

Te osoby i tak nie kupują vod oraz filmów jak również dodatkowych opcji ze strefy kafelek a dużo seniorów obawia się ,iż po zepsuciu dekodera otrzyma wypasione pudełko ,które ułatwi oglądania tv tylko utrudni.

Na zachodzie operatorzy coraz bardziej zwracają uwagę na tę grupę docelową i starają się to wprowadzać udogdonienia.

Te postulaty zgłaszaliśmy wielokrotnie. Jest zarówno pomysł w tej sprawie jak też wielokrotnie indagowałem ekspertów na AMA, a nawet osobiście. 

Odpowiedź jest jedna: "przyjmujemy do wiadomości że się to Panu nie podoba, ale uważamy (na podstawie danych które są zbyt tajne żeby je ujawnić), że większość klientów po prostu kocha ten interfejs. Wobec tego nie mamy zamiaru go zmienić w sugerowanym kierunku i żadna siła nas do tego nie przekona".

Tak że ten.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8756
  • 35498
  • 296

@agat13napisał(-a)

@j131  wiem o czym myślisz...ale sądząc po ogólnych trendach światowych.......może? 

Nie będzie uni, bo do tego nie trzeba wynajmować dekodera od Orange; apka pójdzie na podobnym z wolnego rynku. IMHO, NDA, etc.

• 21
  • 110
  • 0

Większość osób obecnie wymienia tv i za 2,5k można mieć dobry tv i apka to raczej przyszłość i z tego powodu muszą ładować multum kasy w aplikację.

A druga kwestia to zadziwiłeś mnie tym ,iż wiedzą o sporej grupie osób w podeszłym wieku i nadal nic z tym nie robią i nie chcą wprowadzać zmian.

Wiem ,że kasa z wypożyczania filmów albo innych głupot spływa i dlatego nie chcą zmian ale populacja się nam starzeje i powinni robić więcej udogodnień dla osób starszych.

Równocześnie w salonach powinna być możliwość obejrzenia jak działa nowy dekoder oraz jak wygląda interfejs aplikacji tak aby potem nie było pretensji ,iż jest to zbyt ciężkie dla starszych użytkowników.

Dziwi mnie ,że w salonach nie ma takiej możliwości a telefon każdy z wystawy można sprawdzić i tak samo powinno być z dekoderem i apką.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 438
  • 1574
  • 1

Gdyby Orange wypuścił apkę Orange TV na Apple TV to do oglądania telewizji nie byłyby potrzebne jakieś chińskie 😉 wynalazki.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2965
  • 12730
  • 75

@Praziomeknapisał(-a)

Gdyby Orange wypuścił apkę Orange TV na Apple TV to do oglądania telewizji nie byłyby potrzebne jakieś chińskie 😉 wynalazki.

Ale to byłoby uwstecznienie technologiczne co nie jest zgodne z polityką Orange 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15630
  • 64345
  • 827

@j131  tylko pamiętaj, że obowiązuje "zestaw obowiązkowy- kawa i WZ-ka", a co później klient zastosuje.....

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21713
  • 63396
  • 861

@agat13 rozumiem, że walczysz o złotą patelnię?

na forum o złotą łopatę 🤗